Cloudera maakt integratie hybride datamanagement mogelijk met Snowflake

11 oktober 2024

Cloudera heeft een integratie aangekondigd met Snowflake, de AI Data Cloud-specialist, om klanten een uniform hybride data lakehouse te bieden, op basis van Apache Iceberg. Organisaties kunnen nu de combinatie van Cloudera en Snowflake gebruiken, twee best-of-breed tools voor de inname, het verwerken en consumeren van data, voor een enkele bron van waarheid voor alle data, analyses en AI-workloads.

Uniforme bron van de waarheid

Data is een waardevol bezit van elke organisatie. Het stimuleert weloverwogen besluitvorming, biedt een concurrentievoordeel en onthult kansen voor innovatie. Uit onderzoek bleek dat 80% van de organisaties een hogere omzet rapporteert dankzij realtime data-analyses en 98% rapporteert een toename in positief klantsentiment dankzij het benutten van data. Om de kracht van data echter volledig te benutten, hebben organisaties één enkele, uniforme bron van de waarheid nodig voor het opslaan, managen en gebruiken van alle bedrijfsdata, ongeacht waar deze zich bevindt.

Cloudera heeft zijn Open Data Lakehouse-interoperabiliteit uitgebreid naar Snowflake, waardoor de gezamenlijke klanten naadloos toegang hebben tot Cloudera’s Data Lakehouse via zijn Apache Iceberg REST Catalog. Klanten profiteren van een geoptimaliseerd dataplatform dat wordt aangestuurd door Apache Iceberg, waarmee ze hun data kunnen opnemen, voorbereiden en verwerken met best-of-breed tools. Bovendien kunnen Snowflake-gebruikers nu rechtstreeks vanuit Snowflake data opvragen die is opgeslagen op Cloudera’s Ozone, een on-premises AWS S3-compatibele object storage-oplossing. Klanten hebben vanaf nu dus toegang tot alle belangrijke form factors vanuit één samenhangende samenwerking, on-premise, als platform-as-a-service (PaaS) en software-as-a-service (SaaS)

Kostenbesparingen en efficiencyverbeteringen

Naast het mogelijk maken van een grotere interoperabiliteit tussen de twee systemen, zullen de klanten van Cloudera het gemak van Snowflake’s Business Intelligence-engine ervaren. De Snowflake-engine kan toegang krijgen tot data in Cloudera’s Open Data Lakehouse zonder dat er dataduplicatie of -overdracht nodig is, wat de complexiteit vermindert, de activiteiten stroomlijnt en de integriteit van data behoudt.

Tevens leidt deze samenwerking tot een verlaging van de totale eigendomskosten van de geïntegreerde stack voor organisaties. De eliminatie van data- en metadatasilo’s, rationalisatie van datapijplijnen en stroomlijning van operationele inspanningen zijn belangrijke factoren voor deze kostenverlaging. Verder helpen deze verbeteringen ook om grote analytics en AI-toepassingen efficiënter te leveren, wat de  waardepropositie voor organisaties die zowel Cloudera als Snowflake benutten, verder verbetert. Deze strategische integratie optimaliseert niet alleen analytische workflows, maar biedt ook een raamwerk voor bedrijven om innovatie te stimuleren en concurrentievoordelen te behalen in hun markten.

Andere voordelen van deze integratie zijn onder andere:

  • Managed Iceberg Tables: Iceberg-tabellen verbeteren de dataprestaties en betrouwbaarheid, waardoor gezamenlijke klanten het volledige potentieel van hun data kunnen benutten door betere organisatie, snellere query’s en vereenvoudigd databeheer, ongeacht waar de data is opgeslagen.
  • Best-of-Breed Engines: de gezamenlijke klanten profiteren van topklasse engines om hun data te verwerken, voor te bereiden en te beheren, wat een naadloos beheer van zowel kunstmatige intelligentie (AI) als business intelligence-workloads mogelijk maakt.
  • Unified Security and Governance: deze integratie consolideert databeveiliging en governance over de gehele datalevenscyclus. Gezamenlijke klanten kunnen consistente securitymaatregelen toepassen, data-oorsprong en -beweging volgen en metadata beheren binnen één platform, on-premises of in de cloud.

“Door onze open data lakehouse-mogelijkheden via Apache Iceberg uit te breiden naar Snowflake, stellen we onze klanten in staat om niet alleen hun dataworkflows te optimaliseren, maar ook nieuwe kansen te ontsluiten voor innovatie, efficiëntie en groei”, aldus Abhas Ricky, Chief Strategy Officer van Cloudera. “Dit helpt klanten hun data-architectuur te vereenvoudigen, datapijplijnen te minimaliseren en de totale eigendomskosten van hun data-estate te verlagen, terwijl securityrisico’s worden verminderd. Samen brengen Snowflake en Cloudera het volgende tijdperk van datagestuurde besluitvorming voor elke moderne organisatie teweeg.”

“Apache Iceberg is een toonaangevende keuze voor klanten die open standaarden voor data willen, en Cloudera is een integraal onderdeel van het Iceberg-project geweest”, aldus Tarik Dwiek, Head of Technology Alliances bij Snowflake. “Ons partnerschap breidt de mogelijkheden uit voor klanten die ervoor kiezen om te standaardiseren op Iceberg-tabellen. Wij zijn verheugd om silo’s af te breken en een uniforme hybride datacloudervaring met multifunctionele analyses te leveren aan al onze klanten.”

“Door deze samenwerking krijgen klanten toegang tot een uniform, robuust datamanagementplatform dat een enkele bron van de waarheid biedt voor alle data, of deze nu in de cloud of on-premises staat”, aldus Sanjeev Mohan, analist bij SanjMo. “Hierdoor kunnen ze hun databewerkingen stroomlijnen en beveiligen, terwijl ze efficiënt inzichten analyseren en extraheren over de gehele datalevenscyclus, van de opname tot AI en analyses. Het is een strategische zet van twee industriegiganten om samen te werken op een manier die organisaties direct waarde oplevert.”

Ook kondigt Cloudera de technische preview van Cloudera Lakehouse Optimizer aan, waarmee ze de toewijding aan het bevorderen van de acceptatie van Iceberg bevestigen. Deze nieuwe service optimaliseert Iceberg-tabellen autonoom, waardoor de kosten verder worden verlaagd en de prestaties van een Lakehouse aanzienlijk worden verbeterd. Klik hier voor meer informatie over deze preview.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This