Eaton introduceert nieuwe Rack PDU G4 in België voor meer efficiëntie, veiligheid en flexibiliteit in datacenters

30 september 2024

Powermanagementbedrijf Eaton kondigt vandaag de Belgische lancering aan van de nieuwe Rack PDU G4 (4e generatie) die de strenge eisen rond veiligheid en bedrijfscontinuïteit van datacenters helpt waarborgen. De nieuwe power distribution unit is gebaseerd op diepgaand marktonderzoek en gebruikersfeedback. Dankzij deze nieuwe inzichten biedt de G4 PDU ongeëvenaarde cybersecurity en sterk verbeterde redundantie, servercapaciteit en operationele flexibiliteit – terwijl de energievereisten zijn verlaagd.

De G4 heeft daarnaast de mogelijkheid om het energieverbruik van maximaal 48 aansluitingen in één chassis te beheren en meten met een meetnauwkeurigheid van 1% voor ampère, volt en watt. Hierdoor biedt deze nieuwe PDU een grotere nauwkeurigheid voor facturering per afdeling en voor co-locatiegebruik van datacenters.

Danny Wessels, Product Marketing Manager bij Eaton: “Ontwerpers van datacenters moeten doorgaans gissen naar het aantal benodigde C13 (10 A) en C19 (16 A) aansluitingen. De Rack PDU G4 biedt een unieke oplossing: de innovatieve, gecombineerde C39-uitgangen koppelen op veilige wijze met zowel C14- als C20-stroomkabels. Deze koppelingen worden bevestigd met een vergrendelingsmechanisme. En dankzij onze nearshore productie heeft de PDU G4 een verkorte levertijd.”

Bescherming van de bedrijfscontinuïteit

Netwerkredundantie is een ander cruciaal element om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. De Eaton PDU G4 versterkt redundantie met behulp van dubbele GB Ethernet-poorten waarmee PDU’s met elkaar kunnen worden verbonden. Dit bespaart op onnodige IT-infrastructuur zoals extra switches en IP-adressen. Klanten kunnen tot 32 PDU’s aan beide uiteinden van het netwerk via een daisy-chain aaneenschakelen, waardoor het effect van stroomonderbrekingen vroeg in de keten tot een minimum worden beperkt. 

Daarnaast is ook de stroom redundantie op PDU-niveau verbeterd. Nieuwe capaciteiten voor stroomverdeling stellen een enkele PDU in staat om een tweede netwerkbeheer- en controlemodule van stroom te voorzien als deze uitvalt, terwijl de PDU tegelijkertijd het netwerk blijft voeden om toegang tot cruciale data te behouden.

“Embedded systemen zijn een populaire doelwit voor cyberaanvallen. Onze cybersecure G4 Netwerk Communicatie Module (NCM) maakt daarom gebruik van een beveiligd opstartproces zodat het kan dienen als een ‘root of trust’-apparaat – een speciaal geauthentiseerde verdedigingslinie tegen aanvallen. Bij het opstarten authentiseert de NMC alle aangesloten firmware om te waarborgen dat uitgevoerde code door Eaton is goedgekeurd. Dit voorkomt dat een cyberaanval zich kan verspreiden in het geval van een dreiging”, voegt Wessels toe.

Naast betrouwbare en hoogwaardige prestaties is de Rack PDU G4 van A tot Z ontworpen als een energiebesparende, groene oplossing. De latching-relais van de Rack PDU G4 – alleen beschikbaar op het ‘switched’ en ‘managed’ model – beheert de stroomtoevoer waardoor het stroomverbruik van een Rack PDU met 48 uitgangen met 80% wordt verminderd vergeleken met een standaard relais.

De Rack PDU G4 biedt de flexibiliteit, beveiliging en prestaties die moderne datacenters nodig hebben om in de toekomst succesvol te blijven. Lees hier meer informatie over de Eaton PDU G4.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This