Uman haalt Jens Bontinck aan boord als Chief of Staff

10 september 2024

Uman, een innovatieve start-up uit Gent die met behulp van AI razendsnel hypergepersonaliseerde pitches creëert voor complexe B2B-salesorganisaties, benoemt Jens Bontinck tot Chief of Staff. Bontinck brengt waardevolle ervaring mee vanuit zijn rol bij ML6, waar hij als Office of the CTO een sleutelrol speelde in de organisatorische ontwikkeling. Onlangs haalde Uman ook 1,9 miljoen euro op voor hun pitchplatform. 

De salesmarkt is voortdurend in beweging, met krimpende budgetten, groeiende concurrentie, traditionele benaderingen die aan effectiviteit verliezen, en verkoopafdelingen die moeite hebben om complexe portfolio’s te beheersen, zeker als er overnames in het spel zijn. Verkoopteams worden zo gedwongen om proactiever en efficiënter te werk te gaan om groei te realiseren. Dit geldt des te meer voor complexe B2B-salesorganisaties met een breed aanbod aan producten en diensten, die in verschillende markten actief zijn: zij moeten hun pitches voortdurend aanpassen, wat bemoeilijkt wordt door informatiecomplexiteit en silo’s tussen experten, marketing en sales. Dat resulteert in gemiste kansen, opportuniteiten voor cross-selling die niet benut worden, enzovoort.

Charles Boutens

Uman helpt die organisaties om hun kansen beter te benutten, door de manuele research voor de salesteams grotendeels te automatiseren. De AI-tool van Uman genereert daarvoor in recordtempo hypergepersonaliseerde en relevante salespitches, accountrapporten, businesscases en offerteaanvragen, op basis van informatie van klantenwebsites, nieuwsbronnen en databases. Om zijn werking verder te professionaliseren, haalt Uman nu Jens Bontinck aan boord.

Strategische visie en AI-expertise

Bontinck zal mee de strategie van de start-up uitwerken als nieuwe Chief Of Staff. Hij kwam bij Uman terecht via zijn eerdere samenwerking met Uman-zaakvoerders Charles Boutens en Sven Degroote, met wie hij voordien bij AI strategy partner ML6 werkte. De keuze voor Uman kwam voort uit zijn wens om een nieuwe uitdaging aan te gaan en mee te werken aan een end-to-end oplossing voor salesteams. 

“Veel AI-sales tools focussen nu vooral op sales-assistentie. Uman gaat echter een stap verder door klanten echt te begrijpen en zo echt op hun noden in te spelen. Vanuit dat inzicht bieden ze een oplossing die de specifieke uitdagingen van de klant aanpakt. Zo kan de klant volledig voorbereid en zelfverzekerd naar zijn meetings gaan. ”, aldus Bontinck.

In zijn nieuwe rol zal Jens zich richten op langetermijnprojecten, met een sterke focus op Customer Success en de verdere ontwikkeling van Umans AI-platform. Zijn ervaring met generative AI en autonomous AI maakt hem een aanwinst voor Uman. 

“Bij ML6 heb ik geleerd hoe cruciaal het is om vertrouwen op te bouwen met klanten door transparant te zijn in de AI-processen die je gebruikt. Als je een tool aanbiedt met één knop en zegt ‘genereer’, lijkt het resultaat al snel op hocus-pocus, wat wantrouwen wekt. Bij Uman draait het niet om magie; klanten moeten begrijpen wat er achter de schermen gebeurt en hoe onze processen werken”, zegt Bontinck. 

Charles Boutens, CEO van Uman, is blij met de expertise die Jens meebrengt: “Met een decennium aan consultancy-ervaring en diepgaande kennis van AI, is Jens uitstekend gepositioneerd om bij te dragen aan Umans missie.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This