Dematic tekent overeenkomst met het Italiaanse AgriEuro voor beheer reserveonderdelen in nieuw logistiek centrum

17 september 2024

AgriEuro, een leverancier van apparatuur en producten voor de landbouw en tuinonderhoud in Italië, heeft Dematic geselecteerd om een AutoStore-systeem te installeren in zijn nieuwe logistieke centrum in Spoleto. Deze faciliteit wordt in de komende maanden gebouwd en breidt de locatie uit waar ook het hoofdkantoor is gevestigd. Het is de bedoeling dat het zich uitsluitend richt op aftersalesactiviteiten, zoals het dagelijkse beheer van reserveonderdelen en andere kleine componenten

“Dematic is gevraagd om een schaalbare automatiseringsoplossing te ontwerpen die zowel voldoet aan de huidige opslag- en capaciteitsbehoeften, als flexibel is uitte breiden om de toekomstige groei te ondersteunen. Maar die ook het comfort- en veiligheidsniveau van de magazijnbeheerders van AgriEuro verhoogt en voldoet aan de bedrijfsdoelstellingen op het gebied van milieu en financiële duurzaamheid”, aldus Rosario Filomena, salesmanager bij Dematic.

Volgens Filomena zorgt de beslissing om het AutoStore-systeem te gebruiken ervoor dat Dematic aan alle eisen van de klant kan voldoen. Gecombineerd met het ontwerp van het ‘swing-door’-gedeelte dat de magazijnruimte optimaliseert en helpt om de gehele oplossing duurzamer te maken, door het vloeroppervlak in het nieuwe gebouw aanzienlijk te verkleinen.

Tevens anticipeert het lage energieverbruik van het betreffende systeem direct op de milieumaatregelen die het bedrijf wilde bereiken. “Het maakt een ideaal plaatje compleet en is daarmee het beste antwoord op de groene uitdagingen van de toekomst”, concludeert Filomena.   

Dankzij een uniek ontwerp van Dematic, stelt het AutoStore-systeem AgriEuro in staat om de beschikbare magazijnruimte optimaal te benutten, door dozen op elkaar te stapelen en door meerdere items in één doos op te slaan. Het systeem ‘leert’ automatisch welke producten een hoge omloopsnelheid hebben, waarvan de relevante kratten bovenaan het raster worden geplaatst om de verwerking te versnellen. Filomena zegt dat het een volledig schaalbare oplossing is die perfect past bij de behoeften van AgriEuro.

Het AutoStore-systeem dat door Dematic wordt geïmplementeerd, gebruikt zo’n 32.000 bakken voor een totale opslagcapaciteit van ruim 2.000 kubieke meter aan producten. Op het oppervlak van het raster zijn 12 robots geplaatst om een verwerkingscapaciteit van 240 bewegingen per uur te bereiken met vijf in- en uitgangen voor de producten, die worden bediend door AgriEuro-personeel. Deze AutoStore-oplossing is gebaseerd op een ‘goederen naar persoon’ -proces dat de noodzaak van orderpicking elimineert en een ergonomisch verbeterde werkomgeving biedt voor het magazijnpersoneel.

Het besluit van AgriEuro om te kiezen voor een AutoStore-oplossing om de processen voor reserveonderdelen te beheren, gaat verder dan de simpele noodzaak om het ruimtegebruik te optimaliseren. Het vertegenwoordigt een strategische investering die de nadruk legt op aftersales-service als een onderscheidende factor in de markt.”

Het vernieuwt een gecentraliseerde aanpak voor het managen van onze aftersales-service door de opslagcapaciteit te verhogen tot meer dan 1.000.000 reserveonderdelen voor 40.000 machinemodellen. Wij verwachten daardoor aanzienlijke verbeteringen in de niveaus van klantenservice, met betrekking tot nauwkeurigheid en timing bij de verzending van reserveonderdelen en de snelheid van serviceverlening”, zegt Roberto Arduini, logistiek manager van AgriEuro.

“De introductie van het AutoStore-systeem maakt deel uit van een breder investeringskader binnen de bouw van ons nieuwe logistieke terrein hier op ons hoofdkantoor”, legt Filippo Settimi, CEO bij AgriEuro, uit. “We zetten ons sterk in voor de groei van onze werknemers en onze organisatie in het algemeen en we zijn ervan overtuigd dat de AutoStore-oplossing ons perspectieven en kansen biedt voor de ontwikkeling van nieuwe processen die kunnen helpen om ons serviceaanbod verder te blijven verbeteren.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This