Tanium kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Tanium Automate voor geautomatiseerde security- en beheeracties op basis van real-time gegevens

13 september 2024

Tanium, leverancier van Converged Endpoint Management (XEM), kondigt de algemene beschikbaarheid aan van Tanium Automate. Met Tanium Automate beschikken organisaties die Tanium XEM in de cloud gebruiken over zeer nauwkeurige, real-time automatisering voor veelvoorkomende IT-operaties en beveiligingstaken. Door gebruik te maken van de combinatie van het Tanium-platform voor endpoint management en beveiliging, én de real-time architectuur, stelt Automate IT-afdelingen en security teams in staat om complexe taken in real-time te automatiseren. Zo vervangen ze handmatige processen door eenvoudig te implementeren no- en low-code orkestratie en automatisering.

Automate is een belangrijk onderdeel van Tanium’s Autonomous Endpoint Management (AEM) aanbod. AEM maakt gebruik van real-time analyse van een IT- en netwerkomgeving om veilig en betrouwbaar veranderingen op endpoints aan te bevelen en te automatiseren.  

“Automate vereenvoudigt complexe automatiseringen radicaal door dynamische real-time endpoint targeting, waardoor organisaties automatische ingrepen kunnen beheren in zelfs de meest diverse, geschaalde IT-omgevingen”, zegt Matt Quinn, Chief Technology Officer bij Tanium. 

Automate heeft al een meetbare impact bij VF Corporation, een wereldwijd schoenen- en kledingbedrijf dat bekend staat om merken als JanSport, Eastpak, Timberland en The North Face. “Bij het patchen van servers en het verhelpen van kwetsbaarheden is het essentieel dat we alle services stoppen en bevestigen dat ze zijn uitgeschakeld voordat we verder gaan”, legt VFC patch automation en vulnerability remediation lead David Anderson uit. “Dit is buitengewoon moeilijk, vooral omdat we maar een maintenance window van twee of drie uur hebben om updates uit te voeren. Het proces vereist communicatie tussen verschillende teams en het orkestreren van onze inspanningen om ervoor te zorgen dat alle systemen klaar zijn voor patching.”

Voor VF Corp was dit voorheen een zeer gefragmenteerd proces dat uit talloze stappen bestond. Met Tanium Automate gebeurt patching nu naadloos binnen één platform en met één klik op de knop. Het team kan nu eenvoudig specifieke services controleren, verifiëren dat ze niet meer actief zijn en vervolgens patches implementeren.

Traditioneel vereist de complexiteit van automatiseringsoplossingen hoogopgeleide en moeilijk te behouden experts om automatiseringsbibliotheken te bouwen, uit te breiden en te onderhouden. Om de werkbelasting voor deze medewerkers te helpen verlichten en organisaties volledig te laten profiteren van de kracht van automatisering, biedt Automate een intuïtieve aanpak om playbooks te maken die gemakkelijk hergebruikt kunnen worden en die zelfs de meest complexe reeksen handelingen automatiseren.

“Met Automate zullen klanten omslachtige, handmatige en tijdrovende taken elimineren en de productiviteit van teams versnellen door acties te automatiseren en workflows te stroomlijnen”, zegt Phil Harris, Research Director, Government, Risk and Compliance, IDC. “Dit maakt de algehele ervaring van beheerbaarheid effectief, herhaalbaar, nauwkeurig en gestroomlijnd. Bovendien is er minimale verstoring van IT-omgevingen, een verhoogd potentieel om kosten te besparen en de mogelijkheid om risico’s te verminderen door routinematige taken en workflows te automatiseren.”

Tanium Ask

Tanium introduceert ook Tanium Ask , voorlopig alleen nog beschikbaar in private preview. Deze op AI gebaseerde natuurlijke taalinterface kan binnen enkele seconden gegevens van miljoenen endpoints opvragen. Hiermee wordt de bestaande functionaliteit verder uitgebreid om zelfs de meest geavanceerde zoekopdrachten te ondersteunen. Het is voor security professionals en IT-beheerders niet meer nodig om complexe syntaxis te begrijpen, waardoor de tijd die nodig is om tot actie over te gaan aanzienlijk wordt verkort voor zelfs de meest geavanceerde query. IT-afdelingen kunnen bijvoorbeeld de nieuwe AI-gestuurde vraagbalk gebruiken om binnen enkele seconden een lijst op te vragen van machines die de afgelopen 30 dagen niet opnieuw zijn opgestart en dus niet zijn gepatcht. Vervolgens kunnen zij een Automate playbook implementeren om deze endpoints snel in compliance te brengen. 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This