Panduit introduceert G6 PDU’s met verbeterde prestaties en cyberbeveiliging

5 september 2024

Panduit introduceert de G6 PDU (Power Distribution Unit)-serie. Deze integreert een compactere vormgeving met ingebouwde intelligentie in één stroomverdeler voor dataracks. Met als voordelen een beter presterende stroomvoorziening voor alle IT-apparatuur en meer cybersecurityfuncties.

  • Panduit’s G6 PDU heeft een lager profiel dat rackruimte bespaart
  • Meer geheugen, maar liefst 128 keer meer dan de G5 PDU
  • Hogere dichtheid en de mogelijkheid om tot 32 PDU’s in serie te schakelen
  • G6 PDU biedt USGv6-gecertificeerde IPV6-netwerkstack cyberbeveiliging

Ontwerp- en kwaliteitsverbeteringen

Het compactere ontwerp verbetert de luchtstroom rond een rack en biedt ook een hogere dichtheid voor IT-apparatuur. Vanuit die uitgangspunten was de componentkwaliteit van essentieel belang en zijn G6 PDU’s gegarandeerd bestand tegen temperaturen tot 60ᐤC (140ᐤF) gedurende langere perioden met volledige belasting. Deze kwaliteit zorgt ervoor dat Panduit’s G6-systeem wordt aangeboden met 3 jaar standaardgarantie en 6 jaar uitgebreide garantie.

Dit vernieuwde ontwerp biedt ook een Hot Swappable Network Module, met Power Share, voor eenvoudige upgrades, en bevat een OLED met hoge zichtbaarheid, twee sensorpoorten, een seriële poort en snel reagerende navigatie- en toegangsknoppen. Verder kunnen de dubbele 1GB-netwerkpoorten tot 32 PDU’s in serie schakelen op één IP-adres en netwerkswitch. Bovendien is de G6 PDU compatibel met C13/15 en C13/C15/C19/C21-combinatiestopcontacten, wat resulteert in meer toepassingsmogelijkheden.

Realtime monitoring 

De G6 PDU biedt realtime monitoring van stroom, omgevings- en fysieke toegangsbeveiliging, via een zelf instelbaar bereik van digitale sensoren voor omgevings- en racktoegang, die voortdurend scannen op anomalieën. In lijn met de huidige duurzaamheidsvereisten biedt de G6 PDU tevens nauwkeurige, factureringswaardige meetmogelijkheden, in combinatie met stroommeting op PDU-niveau en door de gebruiker aanpasbare alarmdrempels en -meldingen. De gebruikerservaring wordt ook nog verbeterd, zowel op als buiten de locatie, via de BYOD (Bring Your Own Device) WebGUI. Deze detecteert het type toegangsapparaat en past het scherm automatisch aan voor een optimale ervaring.

Intelligente PDU’s zoals de G6 voorzien organisaties van nauwkeurige meetdata over het stroomverbruik, waarmee ze hun energiebronnen efficiënt kunnen gebruiken, de uptime kunnen verbeteren, de effectiviteit beter kunnen meten en initiatieven voor groene datacenters kunnen stimuleren. Ze maken het dus mogelijk om energie en geld te besparen.

Martin Kandziora, Senior Marketing Manager, Panduit EMEA, verklaarde: “Panduit G6 PDU’s leiden hun klasse met een significante stap vooruit richting cybersecurity op het niveau van datacenterapparatuur. In een tijdperk van steeds sneller evoluerende vereisten voor de datacenterinfrastructuur, toont de G6 PDU Panduit’s toewijding aan efficiënte en effectieve datacenteroperaties, als een platform voor bedrijfskritieke toepassingen.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This