Eaton introduceert de 9395X UPS, een intelligente, ruimtebesparende, ononderbreekbare voeding (UPS) voor hyperscale- en colocatie-datacenters

5 september 2024

Powermanagementbedrijf Eaton introduceert een nieuwe noodstroomvoorziening (UPS) in Nederland: de Eaton 9395X. Deze UPS neemt tot 30% minder ruimte in dan vergelijkbare UPS-modellen en levert superieure energie-efficiëntie dankzij omvormers van siliciumcarbide. Hierdoor is minder elektriciteit nodig, wat helpt om de CO²-uitstoot van met name datacenters te verminderen.

De Eaton 9395X is buitengewoon veerkrachtig en bouwt verder op de robuuste capaciteiten van de Power Xpert 9395P UPS. De 9395X heeft een maximaal vermogensbereik tot 1700 kVA (dat volgend jaar verder wordt uitgebreid) en een uitzonderlijke vermogensdichtheid. Het is ook een Eaton EnergyAware UPS met mogelijkheden voor netinteractie. Dit betekent dat datacenters de totale eigendomskosten van de Eaton 9395X kunnen verlagen door inkomsten te genereren via vraagrespons voor de energiemarkt.

Danny Wessels, Product Marketing Manager bij Eaton: “We hebben siliciumcarbide-omvormers geïntegreerd in de Eaton 9395X voor een efficiëntie van 97,5% in dubbele conversiemodus. Het feit dat er verder tot 30% minder koeling en tot 30% minder vloeroppervlak nodig is, betekent dat deze UPS meer ruimte laat voor andere, omzetgenererende IT-apparatuur. Bovendien bespaar je met de 9395X meer ruimte en installatiekosten omdat er dankzij de bovenuitlaat geen ruimte achter de UPS hoeft te worden gelaten.”

De Eaton 9395X is eenvoudig te implementeren dankzij een doordacht design met kant-en-klare subassemblages, spanningsrails die langs meerdere serverkasten kunnen worden geplaatst en zelfconfigurerende vermogensmodules. Grote systemen kunnen zo met één klik worden geconfigureerd. 

Dankzij de zelfmonitoringssystemen zijn minder onderhoudscontroles nodig, wat zorgt voor extra kostenbesparingen. De HotSync-technologie voor belastingverdeling verhoogt de betrouwbaarheid en neemt het risico weg op enkelvoudige storingspunten. Daarnaast waarborgt HotSync de veilige en betrouwbare werking van de UPS door parallelle vermogensmodules en UPS-systemen te synchroniseren zonder dat daar een communicatielink of synchronisatiesignalen voor nodig zijn.

De Eaton 9395X UPS wordt geleverd met een volledige levenscyclusanalyse en een eco-paspoort dat de milieu-impact aantoont van de gehele toeleveringsketen, de productie én het volledige gebruik tot het einde van de levensduur. Dit maakt het eenvoudig om per gebruikslocatie CO2-emissies te berekenen. De 9395X levert hiermee de best beschikbare duurzaamheid, veiligheid, en betrouwbaarheid, om de klanten van Eaton te helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This