Dematic voltooit automatiseringsoplossing bij logistieke specialist voor de zorgsector Grupo Servicio Móvil

5 september 2024

Dematic heeft de laatste fase afgerond van de installatie en inbedrijfstelling van een compacte automatiseringsoplossing met een AutoStore-systeem voor de Spaanse Grupo Servicio Móvil. Deze nieuwe oplossing beheert de opslag van medische benodigdheden voor een van de grootste ziekenhuizen in Madrid.

Dit project vertegenwoordigt een voortdurende samenwerking tussen de beide bedrijven sinds 2012, toen Grupo Servicio Móvil het eerste bedrijf in Spanje werd dat een Dematic Multishuttle-systeem installeerde op de locatie in Negreira om klanten in de gezondheidszorg in die regio te servicen.

Het familiebedrijf met hoofdkantoor in het noordwesten van Spanje is al ruim 30 jaar een toonaangevende logistieke dienstverlener voor de zorgsector in Spanje en heeft zijn activiteiten uitgebreid naar nationale overheidssectoren en historische archieven. Grupo Servicio Móvil heeft zijn reputatie opgebouwd met het leveren van hoge kwaliteit dienstverlening en de serviceovereenkomsten die ze afsluiten. Ze vertrouwen op het bieden van minimale doorlooptijden om te voldoen aan de eisen van de markten waarin hun klanten actief zijn.

Voor een klant in de zorgsector in Madrid installeerde Grupo Servicio Móvil een magazijn vlakbij het ziekenhuis, met hoge kosten voor onroerend goed, dus een efficiënte en compacte automatiseringsoplossing was de topprioriteit. De mogelijke besparingen aan energiekosten met AutoStore-systemen, waarvan de robots onder andere regeneratieve energie benutten, zijn bijkomende voordelen.

Om aan de behoeften van het ziekenhuis te voldoen, moesten de logistieke zorgspecialisten de opslag-, ophaal- en sorteerprocessen automatiseren en de nauwkeurigheid van het orderpicken en sorteren verbeteren, wat gaat leiden tot een beter voorraadbeheer en orderverwerking. Verder waren de flexibiliteit en schaalbaarheid om aan te passen aan veranderende behoeften en toekomstige groeimogelijkheden nog belangrijke eisen. Dematic’s oplossing voldeed aan al deze aspecten.

Het compacte AutoStore-systeem neemt slechts 190 vierkante meter in beslag en omvat drie CarouselPort-werkstations, zeven R5 robots en 5.005 bakken. Het magazijn heeft zelf een oppervlakte van 15.000 vierkante meter. Dematic Software beheert de werking van de nieuwe automatiseringsoplossing. 

“Deze samenwerking weerspiegelt het blijvende vertrouwen in Dematic na al ruim 10 jaar te hebben samengewerkt,” zegt Pablo Garcia, senior director bij Dematic en countrymanager voor Spanje. “Door Dematic te selecteren voor deze nieuwe installatie heeft Grupo Servicio Móvil ons vermogen erkend om geavanceerde oplossingen te bieden voor hun specifieke behoeften.”

“We streven er voortdurend naar om de operationele efficiëntie en precisie te verbeteren en ons aan te passen aan de specifieke behoeften van de zorglogistiek. We moeten zorgen voor het hoogste niveau van betrouwbaarheid, daarom hebben we besloten om deze nieuwe intralogistieke oplossing met Dematic te implementeren,” merkt Diego Rey op, directeur van Inkoop en infrastructuren voor Grupo Servicio Móvil. Hij voegt eraan toe: “In de huidige bijzonder concurrerende markt is het niet genoeg om de beste professionals in ons team te hebben. We moeten ook de beste automatiseringsoplossingen hebben, en dat is waar Dematic ons toegevoegde waarde biedt. Zowel met hun apparatuur en software, als ook met een geweldig team van technische professionals die altijd betrokkenheid en ondersteuning tonen, vanaf het ontwerp tot en met de implementatie.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This