Dell Technologies en Red Hat werken samen om open source AI-workloads te ondersteunen op Dell PowerEdge en Red Hat Enterprise Linux AI

5 september 2024

Dell Technologies en Red Hat, brengen Red Hat Enterprise Linux AI (RHEL AI) naar Dell PowerEdge-servers. RHEL AI is een platform voor foundation modellen, gebouwd op een AI-geoptimaliseerd besturingssysteem dat gebruikers in staat stelt om naadloos kunstmatige intelligentie (AI) en generatieve AI (GenAI)-modellen te ontwikkelen, testen en implementeren. Dankzij deze gezamenlijke inspanning wordt RHEL AI het voorkeursplatform op de Dell PowerEdge R760xa server.

Deze samenwerking helpt organisaties om eenvoudiger kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML)-strategieën succesvol te implementeren, om hun IT-systemen te schalen en bedrijfsapplicaties in hun hele organisaties mogelijk te maken. Dell en Red Hat bieden een consistente AI-ervaring op geoptimaliseerde, AI-gedreven hardware-oplossingen, geleverd op het vertrouwde platform van RHEL AI op Dell PowerEdge. Het doel van dit initiatief is om de AI-ervaring van gebruikers te vereenvoudigen door hardware-oplossingen, inclusief NVIDIA accelerated computing, continu te testen en valideren met RHEL AI.

RHEL AI combineert open source-gelicenseerde Granite large language models (LLM’s) van IBM Research, model alignment tools van InstructLab gebaseerd op de LAB (Large-scale Alignment for chatBots)-methodologie en een community-gedreven aanpak voor modelontwikkeling via het InstructLab project. De oplossing wordt geleverd als een geoptimaliseerde, bootable Red Hat Enterprise Linux (RHEL)-afbeelding voor individuele serverimplementaties in de hybride cloud. Ook is het een onderdeel van Red Hat OpenShift AI, het hybride cloud machine learning operations (MLOps)-platform van Red Hat, om modellen en InstructLab op schaal uit te voeren in gedistribueerde clusteromgevingen.

RHEL AI op Dell PowerEdge-servers zal beschikbaar zijn in Q3 van 2024.

Joe Fernandes, vice president and general manager, Generative AI Foundation Model Platforms, Red Hat: “Voor AI zijn uitgebreide resources nodig zoals servers, rekenkracht en GPU’s. Als organisaties GenAI-use cases evalueren en implementeren, is het noodzakelijk dat ze bouwen op een platform dat met hun organisatie mee kan schalen en tegelijkertijd de flexibiliteit biedt om te experimenteren en AI-gedreven innovaties te ontwikkelen. Door samen te werken met Dell Technologies om RHEL AI op Dell PowerEdge-servers te valideren en mogelijk te maken, geven we klanten meer vertrouwen en flexibiliteit om de kracht van GenAI-workloads in hybride cloudomgevingen te benutten en hun organisatie klaar te maken voor de toekomst.”

Arun Narayanan, senior vice president, Dell Technologies: “Het valideren van RHEL AI voor AI-workloads op Dell PowerEdge-servers biedt klanten meer vertrouwen dat de servers, GPU’s en fundamentele platforms continu worden getest en gevalideerd. Dit vereenvoudigt de GenAI-gebruikerservaring en versnelt het proces om kritieke AI-workloads te bouwen en te implementeren op een vertrouwde softwarestack.”

Bob Pette, vice president, Enterprise Platforms, NVIDIA: “In de huidige snelle markt is het voor organisaties cruciaal om gevalideerde en betrouwbare AI-gebaseerde oplossingen te hebben om hun GenAI-use cases een kickstart te geven. Red Hat en Dell zullen de GenAI-mogelijkheden voor klanten uitbreiden met een geoptimaliseerde ervaring voor NVIDIA accelerated computing, inclusief NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s, met Dell PowerEdge-servers en RHEL AI.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This