Check Point Software neemt Cyberint over

29 augustus 2024

Check Point Software Technologies tekent een definitieve overeenkomst voor de overname van Cyberint Technologies Ltd., leverancier van oplossingen voor extern risicomanagement. Dit zal de mogelijkheden van Check Point’s Security Operations Center (SOC) aanzienlijk vergroten en het aanbod van managed threat intelligence uitbreiden. De geavanceerde mogelijkheden van Cyberint zullen worden geïntegreerd in het Check Point Infinity Platform voor collaboratieve dreigingspreventie en zullen ook beschikbaar zijn als een beheerde dienst via Check Point Infinity Platform Services.   

Cyberint, opgericht in 2010 en met meer dan 170 werknemers wereldwijd, is een van de snelst groeiende externe risicomanagementbedrijven op de markt. De organisatie werd erkend als ‘Company of the Year’ in 2023 door Frost & Sullivan in de categorie External Risk Mitigation & Management. Organisaties worden dagelijks geconfronteerd met kritieke beveiligingsuitdagingen, zoals gestolen personeelsgegevens, valse websites en imitatie van sociale media. Om te voorkomen dat deze en andere uitdagingen bedrijven negatief beïnvloeden, is Cyberint gespecialiseerd in informatie over bedreigingen, bescherming tegen digitale risico’s en beheer van aanvalsoppervlakken. Cyberint bedient een gevarieerd globaal klantenportfolio, waaronder Fortune 500-bedrijven.

“Gelekte gegevens en valse websites die zijn ontworpen voor kwaadaardige doeleinden zijn vandaag ongelooflijk wijdverspreid. Meer dan 90% van de organisaties heeft te maken met deze bedreigingen. Dit benadrukt de dringende behoefte aan real-time intelligentie en proactieve verdedigingsstrategieën. Onze technologie kan deze dreigingen op een effectieve manier beperken,” zegt Yochai Corem, CEO bij Cyberint. “We zijn verheugd om ons bij het Check Point-team te voegen. De integratie van onze oplossingen in het Infinity Platform zal ons vermogen om organisaties te beschermen, vergroten. Samen zullen we een uitgebreider SOC-beveiligingsaanbod bieden dat zowel interne als externe bedreigingen dekt.”  

“We zijn enthousiast om Cyberint te verwelkomen binnen Check Point. Hun oplossing sluit perfect aan bij onze visie van collaboratieve dreigingspreventie en verbetert onze SOC-mogelijkheden”, aldus Sharon Schusheim, Chief Services Officer bij Check Point Software Technologies. “We zullen in staat zijn om geïdentificeerde risico’s om te zetten in autonome preventieve acties en samen te werken zowel binnen Check Point als met beveiligingsproducten van derden om gecompromitteerde bedrijfsmiddelen in te dammen en externe blootstelling te beperken.”  

Cyberint’s belangrijkste capaciteiten omvatten:   

  • Een uitgebreide oplossing voor extern risicomanagement voor SecOps-teams: Cyberint’s oplossing biedt detectie en takedown van valse websites en sociale media accounts, maar ook gestolen referenties en gelekte gegevens van organisaties. Het stelt bedrijven ook in staat om kwetsbare websites en applicaties te detecteren en deze kwetsbaarheden te prioriteren en effectief te verminderen.
  • Onderscheidend door het leveren van invloedrijke en bruikbare informatie: Cyberint levert bruikbare informatie binnen 20 minuten na installatie, zodat beveiligingsteams snel kunnen reageren op bedreigingen.
  • Aangedreven door AI en verbeterd door hoogwaardige beheerde services: Cyberint maakt gebruik van AI om effectieve risicodetectie, risicobeperking en gecontextualiseerde waarschuwingen te bieden met minimale vals-positieven. Beheerde services versterken deze aanpak verder door deskundige begeleiding te bieden en uitgebreid beheer van hoge kwaliteit te garanderen.

De afronding van de overname is afhankelijk van de gebruikelijke voorwaarden en zal naar verwachting eind 2024 plaatsvinden.  

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This