Fortinet zorgt met verbeteringen van zijn Unified SASE-oplossing voor ongekende flexibiliteit en eenvoud

28 augustus 2024

Fortinet maakt vandaag bekend dat het soevereine SASE- en generatieve AI (GenAI)-functionaliteit aan zijn unified SASE-oplossing heeft toegevoegd. Fortinet Unified SASE biedt een volledige integratie van Fortinet Secure SD-WAN met vanuit de cloud aangeleverde security service edge (SSE)-functionaliteit. Een centrale console zorgt daarbij voor soepel beheer, optimaal overzicht en krachtige beveiliging. Deze nieuwe verbeteringen dragen bij aan de realisatie van de visie van Fortinet om klanten te voorzien van een uitgebreide en uiterst flexibele unified SASE-oplossing.

John Maddison, chief marketing officer bij Fortinet: “Veel leveranciers voegen losse SASE-functies samen en noemen dat ‘unified SASE.’ Fortinet is de enige leverancier van een unified SASE-oplossing die door één data lake en één besturingssysteem wordt verenigd. Deze voorziet in door AI ondersteunde cybersecurity en helpt organisaties aan een ongekend eenvoudige implementatie. We bieden niet alleen een werkelijk geïntegreerde oplossing aan, maar vergroten ook de flexibiliteit en eenvoud met de introductie van soevereine SASE en nieuwe generatieve AI- mogelijkheden.”

Hybride netwerken vragen om een werkelijk geïntegreerde unified SASE-oplossing 

De meeste SASE-oplossingen die momenteel op de markt verkrijgbaar hebben een gefragmenteerd karakter. Dat houdt in dat ze om allerhande beheerconsoles en agents vragen en slechts in beperkte mate overzicht bieden en de mogelijkheid bieden om beveiligingsregels toe te passen. Deze resulterende complexiteit gaat gepaard met kostbaar onderhoud en laat gaten in de beveiliging achter. 

Fortinet bezit het unieke vermogen om een unified SASE-oplossing af te leveren op basis van één besturingssysteem, één beheerconsole, één endpoint agent en één data lake die een daadwerkelijke integratie van SD-WAN- en SSE-mogelijkheden biedt. Fortinet Unified SASE combineert alle kernfunctionaliteit van SASE met connectiviteit die qua flexibiliteit ongeëvenaard is binnen de branche (inclusief access points en switches), slimme AI-integraties, unified management, integrale digital experience monitoring (DEM) en een consistente toepassing van regels voor zero trust beveiliging van de netwerktoegang op locatie en in de cloud.

Het belang van flexibele connectiviteit: soevereine SASE

De analisten van Gartner® observeren het volgende: “Steeds meer inkopers vragen om uitgebreidere opties voor data- en cloudsoevereiniteit, zoals de locatie waar verkeer wordt gerouteerd en geïnspecteerd en waar logbestanden worden opgeslagen.” Dat geldt met name voor organisaties die actief zijn in sterk gereguleerde verticale markten die veel gevoelige data in huis hebben, zoals de financiële dienstverlening, overheid en gezondheidszorg. De nieuwe oplossing Fortinet Sovereign SASE biedt uitgebreide opties voor de aanlevering van SASE-functionaliteit die organisaties lokale grip bieden op de inspectie van het dataverkeer en logbestanden. Dit draagt bij aan robuuste gegevensbescherming en compliance, zodat grote ondernemingen en operators van verbeterde beveiliging en flexibiliteit kunnen profiteren.

Fortinet Sovereign SASE biedt organisaties de vrijheid om zelf te bepalen hoe hun data wordt gerouteerd en waar er precies beveiligingsinspecties plaatsvinden. Dit kan gaan om een datacenter van Fortinet, een partner of de klant. De oplossing zorgt er daarnaast voor dat het dataverkeer door de complete reeks van beveiligingsoplossingen van Fortinet wordt beschermd.

FortiAI voor SD-WAN brengt de kracht van GenAI naar Unified SASE

GenAI heeft zich ontpopt tot een onmisbare tool voor IT- en security-teams. Deze technologie stelt hen in staat om sneller betere beslissingen te nemen. FortiAI, de GenAI-assistent van Fortinet, is toegevoegd aan Fortinet Secure SD-WAN voor hulp met het beheer en de orchestration van de complete SD-WAN-infrastructuur. Deze integratie versnelt en verbetert Day 0-, Day 1- en Day 2-processen met visuele ondersteuning, configuratiehulp, advies en probleemoplossing. Organisaties kunnen op die manier hun SD-WAN-oplossing sneller en efficiënter dan ooit implementeren en beheren.

Continue innovatie brengt geavanceerde functionaliteit naar Fortinet Unified SASE

Fortinet streeft naar voortdurende innovatie op het gebied van SASE en brengt maandelijks updates uit, zodat organisaties in hun veranderende beveiligingsbehoeften kunnen voorzien en cybercriminelen een stap voor kunnen blijven. Recente toevoegingen aan Fortinet Unified SASE zijn:

  • Remote browser isolation (RBI) kan nu worden geconfigureerd met de cloudgebaseerde beheerconsole FortiSASE. Organisaties kunnen zo het online verkeer van eindgebruikers isoleren om gevoelige data tegen internetaanvallen te beschermen.
  • Fortinet Secure SD-WAN verbetert de prestaties van on demand full mesh netwerken en biedt zelfherstellende functies die problemen in real time verhelpen tijdens het bouwen van autonome SD-WAN-netwerken.
  • Ingebouwde ondersteuning voor SCIM in Unified SASE stroomlijnt beheerprocessen door gebruikers en groepen die met de identity provider zijn aangemaakt direct beschikbaar te stellen in het SASE-portal. Dit vermindert de noodzaak van coördinatie tussen IT-teams, vereenvoudigt beheertaken en geeft de efficiëntie een boost.
  • Verbeteringen in Universal ZTNA maken het mogelijk om vanaf vrijwel elke locatie toegang tot applicaties te krijgen. Een applicatiecatalogus zorgt voor automatische configuratie van alle integraties met ZTNA-applicaties, zodat het niet langer is om bestemmingen afzonderlijk te configureren.

Dankzij deze toewijding aan innovatie is Fortinet recentelijk voor het tweede jaar op een rij gepositioneerd als ‘Challenger’ in het 2024 Gartner Magic Quadrant for Single-Vendor SASE, voor het vierde jaar achtereen als ‘Leader’ in het 2023 Gartner Magic Quadrant for SD-WAN en voor het vierde opeenvolgende jaar als ‘Challenger’ in het 2024 Gartner Magic Quadrant for Security Service Edge.

Kom meer te weten tijdens de Fortinet Unified SASE Summit

Fortinet organiseert op 10 oktober een Unified SASE Summit getiteld “SASE Meets AI: Transform a Secure Hybrid World”. Deelnemers krijgen een exclusief inkijkje in de toekomst van SASE en de manier waarop deze technologie een nieuwe invulling geeft aan de beveiliging van hybride werken. Aan bod komen inzichten van experts van Google Cloud en ervaringen van klanten van Fortinet. Daarnaast zullen deelnemers ook inzichten krijgen van Gartner-experts.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This