LiquidStack breidt uit Direct-to-Chip vloeistofkoelingen

26 augustus 2024

LiquidStack, een aanbieder van vloeistofkoelingsoplossingen voor datacenters, heeft de lancering aangekondigd van de CDU-1MW, een koelmiddeldistributie-unit (CDU) die universeel compatibel is met commerciële Direct-to-Chip (DTC) vloeistofkoelingsoplossingen. De CDU-1MW is nu wereldwijd beschikbaar voor directe verzending.

Deze nieuwe CDU is specifiek ontworpen voor computerapplicaties als generatieve AI, Large Language Models (LLM) en high-performance computing (HPC). Met de lancering van deze unit speelt LiquidStack in op een marktvraag door de schaarste aan CDUs. Volgens het analistenbureau Omdia zijn de beschikbare CDUs beperkt door capaciteitsproblemen in de productie, terwijl de vraag naar gestandaardiseerde, DTC-geoptimaliseerde CDUs sterk is toegenomen door de groeiende adoptie van vloeistofkoeling in datacenters.

Joe Capes, CEO van LiquidStack, zegt in een bericht op de website van het bedrijf: “Met onze focus op vloeistofkoeling bieden we ongeëvenaarde expertise en innovatie, zoals met de CDU-1MW, voor datacenters en omgevingen met hoge prestaties. Ons bedrijf ontwerpt, produceert en onderhoudt al meer dan tien jaar complexe vloeistof-naar-vloeistof warmtewisselingssystemen op grote schaal. Met de mogelijkheid om producten overal ter wereld te leveren vanuit onze productiefaciliteit in de VS en onze capaciteit om in alle grote wereldmarkten mission-critical service te bieden, heeft LiquidStack snel een leidende positie ingenomen in de direct-to-chip vloeistofkoelingsmarkt.”

De vloeistofkoelingsoplossingen van LiquidStack zijn ontworpen om zware workloads effectief te koelen en tegelijkertijd het energieverbruik te verlagen. De universele CDU-1MW is ETL, CSA en CE gecertificeerd en is volledig belast getest door een niet nader genoemde derde partij. De unit is gericht op hyperscalers, colocatie-datacenters en grote ondernemingen die DTC-oplossingen willen implementeren terwijl ze overstappen naar hybride koeling. De superieure thermische beheersing, verbeterde prestaties en interoperabiliteit van het product zorgen voor naadloze integratie, energie-efficiëntie en lagere operationele kosten.

De koelunit wordt gefabriceerd Gemaakt in Carrollton, Texas. De CDU-1MW is een uitbreiding van het bestaande portfolio van het bedrijf, terwijl aanvullende CDU-oplossingen gepland staan voor release in 2025. LiquidStack’s portfolio van vloeistofkoelingsproducten omvat ook single-phase en two-phase immersion cooling-oplossingen, evenals de MacroModular en MicroModular geprefabriceerde datacenters.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This