Trend Micro verbreedt samenwerking om AI-gebruik in bedrijven te beveiligen

19 augustus 2024

Trend Micro blijft vooruitstrevend in de ontwikkelingen voor zijn cybersecurityplatform om het gebruik van AI in bedrijven te beveiligen. In lijn met de focus op innovatie kondigde het bedrijf een samenwerking aan met GMI Cloud, een toonaangevende en door durfkapitaal gesteunde AI-native GPU-provider. Deze nieuwe partner is gespecialiseerd in de ontwikkeling van een verticaal geïntegreerd platform, geoptimaliseerd voor AI- en ML-workloads. Deze samenwerking wil de beveiliging van AI-implementaties uitbreiden en gevoelige data in high-performance computing-omgevingen beschermen. Ter ondersteuning van verantwoord gebruik van AI kondigde het bedrijf daarnaast ook aan dat het deelneemt aan de Coalition for Secure AI (COSAI), samen met partners zoals Google, NVIDIA, Microsoft, IBM en anderen.

Kevin Simzer, COO bij Trend: “De meeste AI-integraties in cybersecurity komen vandaag in de vorm van chatbots, waarschuwingssamenvatters of andere basisfunctionaliteiten. Veel minder middelen zijn geïnvesteerd in de beveiliging van de eigenlijke AI-implementaties of het gebruik van technologie om overbelaste securityteams te helpen omgaan met de toenemende complexiteit en risico’s. Onze AI-strategie focust op deze behoefte. Het is de basis van de evolutie van het Trend-platform en de samenwerking met partners en de industrie om de risico’s van AI in de bedrijfswereld te beheren.”

Trend heeft een lange geschiedenis van samenwerking met partners om klanten te helpen. Daarbij werkt het bedrijf nauw samen met innovatieve partners zoals GMI Cloud, die het Trend Vision One-platform als standaard gebruiken om hun klanten met AI te beschermen. De integratie van Trend Vision One – Companion, een AI-assistent die gebruikmaakt van NVIDIA NIM-microservices en versnelde computing, in de Cluster Engine-interface van GMI Cloud, biedt proactieve dreigingsdetectie- en respons, zelfs in fysiek geïsoleerde omgevingen.

Alex Yeh, oprichter en CEO van GMI Cloud: “De recente incidenten met CrowdStrike tonen de kwetsbaarheden van cybersecurity en databeveiliging in cloud-gebaseerde systemen. Als reactie hierop zijn we verheugd om onze samenwerking aan te kondigen met Trend Micro om een door GPU aangedreven private cloud te ontwikkelen. Deze samenwerking is gericht op het versterken van de beveiliging en het verbeteren van cloudoplossingen voor bedrijven en overheden. Onze on-demand en gereserveerde GPU-eenheden en opslag, die gebruikmaken van NVIDIA-gecertificeerde datacenters, in combinatie met de beveiligingsoplossingen van Trend Micro, stellen zelfs de meest strikt gecontroleerde organisaties in staan om AI te gebruiken zonder de soevereiniteit van hun data in gevaar te brengen.”

Als vroege pionier in het maken van een duidelijk statement over het verantwoord gebruik van AI, werkt Trend ook nauw samen met de bredere industrie en pleit het voor beleid omtrent verantwoord gebruik en regulering van AI. De Coalition for Secure AI (COSAI) focust op de samenwerking tussen de leden en het delen van best practices voor veilige AI-implementatie, AI-securityonderzoek en productontwikkeling.

Het eerste initiatief van Trend na de toetreding als COSAI-lid deze week is het voorbereiden van cyberverdedigers op een veranderend cybersecuritylandschap. Hierbij zal Trend de leiding nemen in de ontwikkeling van een kader dat verdedigers helpt bij:

  • het identificeren van de nodige investeringen om de offensieve cybersecuritycapaciteiten van huidige en toekomstige AI-modellen tegen te gaan.
  • het toepassen van de juiste mitigatietechnieken en het onderhouden van best practices.

Het kader zal zich ook richten op de manier waarop organisaties investeringen in cybersecurity kunnen opschalen. Daarnaast gaat het na hoe bedrijven effectieve mitigatiestrategieën kunnen uitbreiden om een antwoord te bieden op de evolutie van AI-modellen die het gebruik van offensieve capaciteiten door dreigingsactoren ondersteunen.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This