Altair en L&T Technology Services gaan innovatie versnellen met een Digital Twin Centre of Excellence

19 augustus 2024

Altair en L&T Technology Services, een wereldwijd opererend bedrijf voor digitale engineering en R&D-services, hebben de oprichting aangekondigd van een digital twin center of excellence (CoE) voor het versnellen van digitale transformatie. Dit CoE gaat wereldwijd geavanceerde digital twin-mogelijkheden bieden aan gezamenlijke klanten, voor toepassingen op het gebied van mobiliteit, hightech en duurzaamheid, met als doel de innovatiecyclus te versnellen.

Het CoE helpt bedrijven de nieuwste methodologieën en technologieën te leren op het gebied van:

  • AI-gestuurde engineering om producten, systemen en processen te transformeren
  • Innovatielabs om nieuwe toepassingen te simuleren
  • Voorspellend onderhoud
  • Snelle productontwikkeling om de cyclustijd voor fysieke prototyping te verkorten
  • Praktische training

CoE-toepassingen

LTTS heeft veel ervaring met digitale twin-technologie met meerdere CoE’s in zijn ontwerpcentra. De ‘Digital Twin for Line Operations’ verbetert de virtuele inbedrijfstelling, efficiëntie, voorspellend onderhoud en oorzaakanalyse met behulp van realtime en historische data. Ook ondersteunt het strategische digitale transformaties, modulaire implementatie en op rollen gebaseerde toegang. Daarnaast heeft LTTS een digitale twin ontworpen met meer dan 54 machine learning-algoritmen om booreilandoperaties te automatiseren. 

LTTS heeft al gebruikgemaakt van Altair’s totale digital twin-portfolio, met oplossingen van zowel het Altair HyperWorks ontwerp- en simulatieplatform als het Altair RapidMiner data-analyse- en AI-platform, voor meerdere uiteenlopende toepassingen, waaronder:

  • Motor-, batterij- en versnellingsbaksystemen
  • Auto-elektrische systemen
  • Voorspellen van hartaanval- en beroerterisico
  • Datagestuurde prestaties van autoproductielijnen
  • Datagestuurde windenergieprognose

“In een wereld die wordt gedefinieerd door het toenemende tempo van technische ontwikkelingen en marktdruk, gaat dit initiatief bedrijven helpen om voorop te blijven lopen in hun markt, trends te volgen, investeringen te maximaliseren en betere producten en processen sneller op de markt te brengen”, zegt Stephanie Buckner, Chief Operating Officer van Altair. “Onze geavanceerde aanpak in combinatie met de expertise van LTTS zal bedrijven helpen om beter te ontwerpen, produceren, testen, optimaliseren, what-if-scenario’s te evalueren, voorspellend onderhoud uit te voeren en de resterende nuttige levensduur (RUL) van hun producten te verlengen zonder fysieke prototypes.”

“De strategische samenwerking met Altair staat op het punt om de technologie van digital twins te revolutioneren. Door gebruik te maken van de diepgaande cross-domain engineering-expertise van LTTS en de uitgebreide simulatie- en data-analysemogelijkheden van Altair, zijn we klaar om markten opnieuw te definiëren voor toepassingen op het gebied van mobiliteit, duurzaamheid en hightech”, aldus Abhishek Sinha, Executive Director en President van Medical, Smart World & Functions bij LTTS. “Samen zetten we ons in voor baanbrekende ontwikkelingen die de toekomst van technologische integratie zullen vormgeven.”

De one total twin-oplossing van Altair, gecombineerd met de expertise van het bedrijf, stelt klanten in staat om efficiënter te worden en digitale twin-technologie in te zetten wanneer en waar ze die nodig hebben, van pre-productie conceptueel ontwerp tot en met in-service prestaties. Bezoek voor meer informatie over Altair’s digitale twin-mogelijkheden https://altair.com/digital-twin.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This