Uitbreiding Arctic Wolf Cyber JumpStart Portal helpt bedrijven kosteloos bij het verbeteren van hun cyber verzekerbaarheid

14 augustus 2024

Arctic Wolf maakt zijn Cyber JumpStart Portal kosteloos beschikbaar. Hiermee krijgen bedrijven van elke grootte toegang tot uitgebreide cybersecurity risk management tools om  zwakheden in de cybersecurity te identificeren en waardevolle inzichten te verkrijgen om cyberrisico’s te verkleinen en hun verzekerbaarheid te verbeteren.

Het Cyber JumpStart Portal werd in 2023 gelanceerd voor klanten van verzekeringsmaatschappijen en -makelaars. Sindsdien is het portal uitgegroeid tot een wereldwijd netwerk van geautoriseerde verzekeringsmakelaars en partnerbedrijven die wereldwijd meer dan 40.000 organisaties ondersteunen. Het is een kant-en-klare oplossing die bedrijven helpt om te voldoen aan de voorwaarden voor het afsluiten van een cyberverzekering. Dit is nodig, omdat het afsluiten van een cyberverzekering een uitdaging blijkt voor bedrijven wereldwijd. Volgens Forrester heeft slechts 26% van de bedrijven een standalone cyberverzekeringspolis

Het Arctic Wolf Cyber JumpStart Portal wordt ondersteund door threat intelligence data afkomstig van de Arctic Wolf Security Operations Cloud. Daarnaast wordt het portal voorzien van inzichten, best practices en expertise van het Arctic Wolf Concierge Security team. Met deze inzichten en de maatregelen die hierop volgen, krijgen bedrijven een startpakket waarmee ze eerder in aanmerking kunnen komen voor een cyberverzekering. 

Features die beschikbaar zijn voor bedrijven via de Cyber JumpStart zijn onder andere:

  • Cyber Resilience Assessment Lite: bedrijven kunnen eenvoudig hun cybersecurity vergelijken met industrie frameworks zoals NIST CSF 1.1, 2.0 en CIS Critical Security Controls v8, die een onafhankelijk, transparant beoordelingssysteem bieden dat niet afhankelijk is van eigen risk assessment tools. 
  • Arctic Wolf Insurability Rating: binnen de meegeleverde Cyber Resilience Assessment Lite tool krijgen bedrijven een geïntegreerde cyberverzekeringsbeoordeling, gericht op het verbeteren van de verzekerbaarheid en het vereenvoudigen van kwalificatie en verlengingen. Deze beoordeling kan worden gebruikt tijdens het aanvragen en vernieuwen van verzekeringen en om – in samenwerking met makelaars – ondersteunende documenten voor zelfverklaringen te bieden. Een zelfverklaring is een schriftelijke verklaring waarin de klant bevestigt dat ze de juiste securitymaatregelen hebben getroffen.
  • Incident Response (IR) Planner Lite: maakt het makkelijk om cruciale informatie te verzamelen die nodig is om te beginnen met IR – vaak een verplichte vereiste voor het verkrijgen van een cyberverzekering. Het IR-plan dat is gemaakt in de Arctic Wolf Cyber JumpStart Portal kan snel worden bijgewerkt, wordt veilig buiten het netwerk opgeslagen en is direct toegankelijk in het geval van een cyberincident.
  • JumpStart Guides: biedt security resources en expertise voor het implementeren van de securitymaatregelen die nodig zijn voor het verkrijgen en behouden van een cyberverzekering. 

“Toen we het Cyber JumpStart Portal voor het eerst lanceerden, hebben we ons gericht op ons partnerschap met verzekeringsmakelaars en -maatschappijen ”, zegt Dan Schiappa, Chief Product and Services Officer bij Arctic Wolf. “Op basis van de positieve feedback en groeiende belangstelling voor het programma, breiden we de toegang nu uit door het portal beschikbaar te maken voor nagenoeg alle bedrijven. We nodigen organisaties hiermee uit om de eerste stap te zetten van hun securitytraject om hun cyber verzekerbaarheid te vergroten en de resultaten op het gebied van risicomanagement te verbeteren.”

Met de uitbreiding van het Cyber JumpStart Portal kunnen bedrijven kosteloos beginnen met het verbeteren van hun cybersecurity. Partners kunnen het portal gebruiken om de cyberweerbaarheid en incident responseplannen van potentiële klanten te bespreken. Voor bestaande klanten zal Arctic Wolf optimale ervaring blijven leveren via het Unified Portal.

De Arctic Wolf Cyber JumpStart Portal is hier te vinden: https://cyberjumpstart.arcticwolf.com/reg/arcticwolf

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This