Hexaware gaat Gen AI-expertise van medewerkers vergroten met upGrad Enterprise

14 augustus 2024

Hexaware, de leverancier van IT-diensten en digitale oplossingen, gaat met upGrad Enterprise samenwerken om haar medewerkers te trainen in geavanceerde generatieve AI (Gen AI)-concepten en -tools. Als onderdeel hiervan worden tevens ruim 100 medewerkers opgeleid tot Gen AI-architecten. Zij krijgen een uitgebreide opleiding om oplossingen te kunnen ontwikkelen en zakelijke uitdagingen aan te pakken met behulp van Gen AI, die Hexaware’s klanten helpen hun doelen te bereiken.

De selectie voor het opleidingsprogramma is gebaseerd op de beoordeling door een panel van werknemers in verschillende functies die een sterke technische of programmeerachtergrond hebben, zoals een technisch architect. In aanmerking komende deelnemers moeten de afgelopen twee jaar zowel een hoge beoordeling hebben behaald als de Gen AI Foundation- en Gen AI Advanced-cursus hebben afgerond. Verder hebben vaardigheden in deep learning en natuurlijke taalverwerking (NLP) de voorkeur. Het programma combineert door instructeurs begeleide trainingen en eLearning-modules.

Satyendu Mohanty, Executive Vice President & Global Head – Talent Supply Chain en L&D bij Hexaware, zei: “Deze samenwerking met upGrad sluit aan bij de missie van Hexaware om snel de Gen AI-capaciteiten van het personeelsbestand uit te breiden. Door te investeren in de kennis, vaardigheden en capaciteiten van onze werknemers, willen we voorop blijven lopen in het veranderende technologielandschap en waarde leveren aan onze klanten. Dit initiatief is gericht op leren en innovatie om ons team uit te rusten met de vereiste vaardigheden om aan de toekomstige eisen van klanten te voldoen.

Satyajith Mundakkal, CTO voor Digital ITO en Gen AI Services bij Hexaware, zei: “Onze samenwerking met upGrad is een volgende stap vooruit. Door onze medewerkers te voorzien van meer Gen AI-vaardigheden, verbeteren we onze interne mogelijkheden en cultiveren we een team van Gen AI-architecten. We kijken ernaar uit dat deze architecten innovatieve oplossingen ontwerpen die waarde creëren voor onze klanten.”

“Het verheugt ons met Hexaware samen te werken om geavanceerde training in Generatieve AI te bieden aan hun bekwame IT-professionals”, aldus Srikanth Iyengar, CEO bij upGrad Enterprise. “Nu het wereldwijde personeelsbestand een transformatie ondergaat, is deze samenwerking onderdeel van onze missie om professionals te voorzien van de vaardigheden en expertise die nodig zijn om te gedijen in een digitalere en deels door AI aangestuurde economie. Dit initiatief gaat niet alleen over het bijscholen. Het is een streven om de mogelijkheden van Hexaware-talent af te stemmen op het veranderende bedrijfslandschap. upGrad Enterprise heeft een robuust platform gebouwd dat leren toegankelijk, boeiend en praktisch maakt.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This