Schneider Electric Foundation kondigt de winnaars aan van de ‘Youth Innovation for a Sustainable Future’ projectoproep

9 augustus 2024

De Schneider Electric Foundation heeft de eerste 10 winnaars bekendgemaakt van haar wereldwijde projectoproep ‘Youth Innovation for a Sustainable Future’. De winnende initiatieven, geselecteerd uit honderden aanvragen verspreid over 3 continenten, introduceren innovatieve oplossingen voor een duurzamere wereld. 

Wereldwijde oproep voor bijdragen 

De oproep voor bijdragen, getiteld ‘Youth Innovation For A Sustainable Future’, georganiseerd met Ashoka’s programma Changemaker Companies, wil de 25 meest impactvolle en innovatieve jeugdprojecten identificeren uit elke regio die deelneemt aan het project (Afrika & Midden-Oosten, Europa, Amerika, Azië). Deze wereldwijde oproep voor bijdragen richt zich voornamelijk op professionele training en maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Een prijs van 50.000 euro wordt uitgereikt aan het winnende project tijdens de COP29 klimaattop in Baku, Azerbeidzjan. De geselecteerde projecten zullen ook meer zichtbaarheid krijgen via de Schneider Electric Foundation en de wereldwijde kanalen en netwerken van Ashoka. ​ ​ 

Gilles Vermot-Desroches, Senior Vice President van Schneider Electric Corporate Citizenship and Institutional Affairs en algemeen afgevaardigde van de Schneider Electric Foundation verklaart: “De jongere generatie speelt een invloedrijke rol in hoe we de innovatieve oplossingen van morgen vormgeven. Vanaf het begin heeft onze Foundation de bijdrage van de jeugd gewaardeerd en daarom wil zij jongeren maximaal ondersteunen.”

Europese winaars 

De 2024 “Youth Innovation for a Sustainable Future” Europese winnaars zijn: 

  1. Odyssea (Griekenland) – ​ Stelt jongeren in staat om duurzaamheidsondernemers te worden door middel van praktische training in groene bedrijfsmodellen. 
  2. ETRE – Réseau des écoles de la transition écologique (Frankrijk) – Een netwerk van scholen die trainingsprogramma’s aanbieden om de ecologische transitie te vergemakkelijken. 
  3. Youth STEM 2030 (UK) – Betrekken kansarme jongeren bij STEM-onderwijs en de ontwikkeling van groene vaardigheden. 
  4. OPENS (Servië) – Bevorderen een open gemeenschap voor kennisuitwisseling over energieoplossingen en duurzaamheid. 
  5. Play4Peace (België) – Ondersteunen kansarme jongeren in stedelijke omgevingen door middel van onderwijs, professionele training en sportprogramma’s. ​ 

Winnaars in het Midden-Oosten & Afrika 

De 2024 “Youth Innovation for a Sustainable Future” winnaars voor het Midden-Oosten en Afrika zijn: 

  1. Ukuzola (Cameroon) – Ondersteuning van sociale- en milieuondernemers door middel van co-living, zodat ze de wereldwijde sociale en milieu-uitdagingen effectief en duurzaam kunnen aanpakken. 
  2. Gigando Pela Paz (DRC) – Beschermen jongeren die te maken hebben met gewapend geweld en andere kwetsbaarheden door middel van sociale Capoeira, een combinatie van sport, cultuur en burgerschapseducatie. 
  3. Mentor Arabia (Libanon) – Stelt Arabische jongeren in staat risicogedrag te voorkomen door capaciteitsontwikkeling, bewustzijn, kennisverspreiding en strategische partnerschappen. 
  4. Community Action for Advancing Sustainable Development, (Cameroon) – Creëren meer kansen voor inclusieve groei en armoedebestrijding om duurzame ontwikkelingsinitiatieven in het land te versterken. 
  5. Young Emerging Farmers Initiative (Zambia) – Stellen jongeren in plattelands- en stedelijke gebieden in staat om deel te nemen aan landbouwactiviteiten die op efficiënte wijze bijdragen aan het creëren van welvaart en werkgelegenheid in Zambia en Afrika als geheel. 

‘25 jaar jong’: Een ode aan de jeugd en 25 jaar van actie 

De Schneider Electric Foundation werd in 1999 opgericht onder auspiciën van de Foundation de France. Ze ondersteunt actoren die duurzame ontwikkeling stimuleren, sociale integratie bevorderen en gemeenschappen wereldwijd sterker maken. In 2024 viert de stichting de jeugd in de wereld. Het hoogtepunt van deze vieringen was de lancering van deze wereldwijde oproep voor bijdragen met Ashoka, de partner van de stichting voor sociaal ondernemerschap. ​ ​ 

Sinds haar oprichting is de Schneider Electric Foundation een pionier geweest in het ondersteunen van positieve initiatieven om groeiende sociale uitdagingen aan te pakken. Vele innovaties worden aangedreven door jonge mensen van over de hele wereld. De stichting eert hen op haar 25e verjaardag door hun toekomst, onze toekomst, te ondersteunen en hen te helpen een impact te maken voor een eerlijkere energietransitie. ​ 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This