Nextcloud lanceert Europees en AI-gestuurd samenwerkingsplatform voor de publieke sector

31 juli 2024

plusserver, een Duitse aanbieder van IT-diensten voor zowel de publieke als private sector, en Nextcloud, een populaire on-premise samenwerkingsoplossing op de markt, kondigen de onmiddellijke beschikbaarheid aan van een volledig beheerde Nextcloud Hub, geoptimaliseerd voor de publieke sector. 

Dit wordt ondersteund door het plusserver AI-platform plusKI, het on-premises kunstmatige intelligentie-aanbod van plusserver. Deze beheerde Nextcloud Hub is de eerste op de markt met een AI-gestuurde, geïntegreerde samenwerkingsplatform dat volledig onder Duitse jurisdictie beschikbaar is en geen gegevens lekt naar derden of niet-EU-landen en niet afhankelijk is van Amerikaanse clouddiensten.

Te midden van de groeiende vraag in de publieke sector naar AI-gestuurde samenwerkings-technologie, nemen de zorgen over digitale soevereiniteit, veerkracht, IT-monocultuur en datalekrisico’s van propriëtaire AI-diensten toe. Nextcloud heeft zijn Ethische AI-aanpak geïntroduceerd, waarbij klanten de keuze hebben uit meerdere aanbieders achter hun geïntegreerde AI-functies. Met plusKI is er een keuze uit meerdere grote taalmodellen die volledig binnen de Duitse jurisdictie draaien en afkomstig zijn van een betrouwbare, bekende Duitse aanbieder. Er worden geen gegevens gebruikt om AI te trainen, wat de digitale soevereiniteit van de klant beschermt.

Installaties zijn turnkey beschikbaar voor 50 tot 5000 gebruikers met bijna directe beschikbaarheid voor klanten. Managed Nextcloud door plusserver wordt geëxploiteerd door Nextcloud Platinum-partner HKN GmbH. Deze oplossing biedt een naadloze en veilige omgeving voor samenwerking, speciaal afgestemd op de behoeften van de publieke sector.

De samenwerking tussen plusserver GmbH en Nextcloud GmbH resulteert in een revolutionair platform dat voorziet in de groeiende behoefte aan AI-gestuurde samenwerkingstools binnen de publieke sector. Door te kiezen voor een volledig op-premises AI-oplossing, onderstreept deze samenwerking het belang van digitale soevereiniteit en gegevensbescherming. Dit maakt de Nextcloud Hub, ondersteund door het plusKI-platform, een voorloper in het bieden van veilige, betrouwbare en efficiënte samenwerkingsmogelijkheden voor overheidsinstellingen en andere publieke organisaties.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This