SoftwareOne uitgeroepen tot ‘Major Player’ in Worldwide Cloud Professional Services in het nieuwe IDC MarketScape-rapport

24 juli 2024

SoftwareOne, een wereldwijde leverancier van software- en cloud-oplossingen, wordt erkend als een ‘Major Player’ in de IDC MarketScape. Deze positionering bewijst het vermogen van SoftwareOne om de waarde van technologie voor klanten te maximaliseren, door het rendement van IT-uitgaven te optimaliseren en toe te passen om SaaS-, cloud-, data- en AI-implementatie te versnellen.

IDC MarketScape evalueerde ongeveer 940 wereldwijde leveranciers van professionele cloud services op basis van koperpercepties en succescriteria in twee categorieën: capaciteiten en strategieën. Uit deze uitgebreide evaluatie zijn slechts 24 leveranciers geselecteerd voor opname in het rapport. De IDC MarketScape noteerde de sterke punten en kenmerken van SoftwareOne op de volgende onderdelen:

  • Uitbreiding van ecosysteem partnerschappen: “SoftwareOne is de grootste reseller van Microsoft, en heeft onlangs ook de relaties met AWS, Google, ServiceNow en andere ecosysteempartners uitgebreid om nog meer mogelijkheden te benadrukken.”
  • Vertrouwde partner voor kleine en middelgrote bedrijven: “Kleinere en middelgrote bedrijven vertrouwen op SoftwareOne voor hun IT-infrastructuur (bijv. teams beheren en adviseren over softwarearchitecturen).”
  • Diepgaande ervaring in security- en werkplekdiensten: “Klanten merken op dat SoftwareOne heel veel ervaring heeft in security- en werkplekdiensten en zijn onder de indruk van hoe goed SoftwareOne voor klanten zorgt en de tijd neemt om alle activiteiten van klanten te begrijpen.”
  • Focus op commerciële uitmuntendheid: “SoftwareOne profileert zich als bedrijf dat cloud marketplaces gebruikt om klanten te helpen besparen en hun transformaties te financieren; SoftwareOne noemt dit een focus op ‘commerciële uitmuntendheid’.”

Bernd Schlotter, President, Software and Cloud bij SoftwareOne: “In de zeer concurrerende markt van vandaag worden organisaties voortdurend uitgedaagd om kosten teoptimaliseren en tegelijkertijd innovatie te stimuleren. SoftwareOne spoort vooraf inefficiënties in softwarelicenties op en gebruikt de kosten die je daarmee bespaart om kritieke cloud- en digitale transformatie-initiatieven te financieren. We zijn blij dat IDC MarketScape en onze klanten onze expertise erkennen en dat ze ons beschouwen als een ‘Major Player’. Met name omdat de ingebruikname van cloud- en opkomende technologieën zoals generatieve AI centraal staan.” 

Gard Little, VP of Research bij IDC: “SoftwareOne onderscheidt zich van andere bedrijven die professionele cloud services aanbieden door hun nadruk op het begrijpen en aanpakken van de unieke uitdagingen van hun klanten. Met hun innovatieve aanpak en strategische partnerschappen kunnen ze uitzonderlijke waarde leveren en stimuleren ze zinvolle digitale transformatie voor hun klanten.”

Het rapport stelt: “Aan de softwarekant heeft SoftwareOne jaren besteed aan het ontwikkelen van een eigen software webshop, en in augustus 2023 combineerde het deze inspanningen tot één klantportaal, waar klanten toegang hebben tot de SoftwareOne Marketplace. In dat portaal bevinden zich meer dan 65.000 klanten in 60 landen, elk met een eigen op maat gemaakte catalogus die is geïntegreerd in de activiteiten van de klant. Hun webshop heeft momenteel producten van ongeveer 7.500 wereldwijde softwareleveranciers.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This