Odoo-partner dear digital doet met Mainframe Monkey eerste overname

18 juli 2024

Dear digital, de Gentse implementator van Shopify en Odoo, neemt Mainframe Monkey, een van de meest ervaren Odoo-partners ter wereld, over. De scale-up wil zo inspelen op de enorme groei die de twee platformen doormaken. Odoo werd als eerste Waalse unicorn midden vorig jaar nog gewaardeerd op bijna 4 miljard euro.

Door de technische kennis van Mainframe Monkey te integreren in de eigen brede organisatiestructuur, profileert dear digital zich als go-to-partner voor het groeiende aantal grotere organisaties die op de Odoo-kar springen. Om dit volume te kunnen bolwerken en zijn groei verder te bestendigen, zoekt de scale-up dit jaar tien extra medewerkers en kijkt het verder naar nieuwe samenwerkingen met andere partners om versneld op te schalen.

Sinds de oprichting in 2020 groeide dear digital uit tot een team van veertig medewerkers. Een indrukwekkend traject dat de onderneming voornamelijk realiseerde door te focussen op Shopify en Odoo. Het geloof in het potentieel van deze platformen is dan ook groot bij het Gentse groeibedrijf. 

“Beide technologieën zijn vergelijkbaar in de zin dat ze vijf jaar geleden nog tools waren voor kleinere bedrijven, maar nu worden aanzien als marktleiders in het kmo-segment. Zowel Shopify als Odoo maken een enorme evolutie door”, getuigt Niels Desot, CEO en medeoprichter van dear digital. “Sinds Odoo eind 2022 een nieuwe pricing introduceerde nam de groei exponentieel toe. Bovendien worden continu nieuwe features uitgebracht die bijdragen aan de maturiteit en veelzijdigheid van de tools. Die factoren maken dat Shopify en Odoo ook steeds meer op de radar van grotere organisaties verschijnen.”

Worldwide Best Contributor Award

De komende vijf jaar wil dear digital uitgroeien tot een toonaangevende partner in de Europese Shopify- en Odoo-ecosystemen. Om beter te kunnen inspelen op het succes van deze technologieën en de verschuiving naar ondersteuning voor grotere klanten, neemt het nu Mainframe Monkey over. De onderneming van Yenthe Van Ginneken is een belangrijke speler in de Odoo-community. De oprichter zelf mocht al de Odoo Hero Award en Worldwide Best Contributor Award in ontvangst nemen, unieke erkenningen voor zijn bijdrage aan het Odoo-ecosysteem.

De jonge bedrijven vinden bij elkaar exact wat ze nodig hebben.

“Ik wou de krachten bundelen met dear digital omdat we nu vanuit een team met meerdere vennoten een stuk sterker staan in de markt en meer zullen kunnen realiseren”, vertelt Yenthe Van Ginneken. “Daarnaast vinden we bij dear digital ontzorging op het vlak van onder meer HR, finance en marketing, zodat we als team volledig kunnen focussen op de ontwikkeling van onze technische capaciteiten. Die technical seniority, samen met de skills en sterke operationele ruggengraat van dear digital, zijn exact wat grote organisaties verwachten bij de opvolging van hun complexe ERP-integraties.” Yenthe Van Ginneken blijft dus aan boord en zal binnen de nieuwe organisatie vanuit zijn technische kennis een belangrijke rol vervullen.

Professionaliteit, stabiliteit en ondersteuning

Met de overname van Mainframe Monkey profileert dear digital zich ook als voortrekker in het Odoo-partnerlandschap. Hoewel de Belgische unicorn opschaalt om tegemoet te komen aan de eisen van grotere spelers, hinkt het ecosysteem van partners en integratoren achterop.

“In tegenstelling tot de ecosystemen van bijvoorbeeld Salesforce, SAP en Adobe, blijven de grootste partners van Odoo, maar ook Shopify, relatief klein. Er ontstaat een kloof tussen de nieuwe, grotere corporate klanten en het partnerlandschap dat grotendeels bestaat uit kleine, zeer technische integratoren en freelancers die niet in staat zijn om de professionaliteit, stabiliteit en ondersteuning te bieden die deze organisaties nodig hebben. Odoo maant zijn partners daarom nadrukkelijk aan om te consolideren en professionaliseren. Door de overname van Mainframe Monkey kunnen we ons meer dan ooit onderscheiden door onze technische kennis en mankracht en ons zo profileren als go-to-partner voor bedrijven klein én groot”, vertelt Niels Desot. 

Opschalen

Om zijn volume verder uit te bouwen kijkt dear digital de komende jaren nog naar nieuwe uitbreidingen en partnerschappen.

“Vanaf onze start hebben we een robuuste organisatiestructuur op poten gezet die een fusie- en overnametraject kan dragen, met aandacht voor financiële en HR-administratie, interne aanwervingsmogelijkheden, een schaalbare teamstructuur en geavanceerde marketing- en verkoopmogelijkheden. In de nabije toekomst zullen we de ogen open houden voor gelijkaardige spelers in het Odoo- en Shopify-landschap die technisch sterk onderlegd zijn en de ambitie koesteren om verder te groeien onder de vleugels van een bredere organisatie. Eerst willen we de integratie van Mainframe Monkey in goede banen leiden en hopen we later dit jaar nog tien nieuwe medewerkers aan te werven ter versterking van onze project- en supportteams”, besluit Niels Desot.

Vlnr: John-Morgan Galeyn, Niels Desot, Yenthe van Ginneken, Samuel Rieder en Julien Verheughe. 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This