Basware vereenvoudigt met Foundry for AI van Rackspace de eigen codetaal voor data-integratie

18 juli 2024

Rackspace Technology, leverancier van hybride, multicloud- en AI-oplossingen, kondigt vandaag aan dat Basware, leverancier van automatiseringsoplossingen voor crediteurenadministraties, met succes AI heeft ingezet voor de verbetering van zijn Extract, Transform, Load (ETL)-coderingsproces. Basware werkte samen met Rackspace Technology in een experiment voor het trainen van taalmodellen die code genereren met behulp van Amazon Bedrock en Amazon Web Services (AWS). Hierdoor kon Basware sneller innoveren voor zijn klanten, waardoor de waardecreatie werd versneld doordat zij zich kunnen richten op hun dagelijkse bedrijfsvoering in plaats van op de implementatie van technologie.

Basware, opgericht in 1985, heeft 40 jaar ervaring in crediteurenadministraties en staat bekend om zijn uitgebreide pakket oplossingen en expertise voor het stroomlijnen van factuurverwerking voor bedrijven wereldwijd. Het Finse bedrijf verwerkt jaarlijks meer dan 220 miljoen elektronische facturen voor merken als DHL, Clarins en Mercedes-Benz. Basware streeft naar efficiëntie en nauwkeurigheid en helpt bedrijven van elke omvang hun crediteurenadministratie te optimaliseren, handmatige taken te verminderen en de financiële zichtbaarheid te verbeteren.

Omdat Basware zijn snelle groeitraject voortzet, werd het optimaliseren van het proces om nieuwe klanten op te nemen in zijn systemen een prioriteit. Basware onderzoekt in samenwerking met Rackspace Technology de mogelijkheden van AI om dit proces te optimaliseren. Foundry for AI by Rackspace (FAIR) leverde de expertise voor het versnellen van de veilige, verantwoorde en duurzame toepassing van generatieve AI.

“Dit project was vooral gericht op onderzoek en het begrijpen van het potentieel van generatieve AI”, zegt Alistair Gilbert, VP Platform Engineering bij Basware. “Het zal het vermogen van Basware om te schalen en sneller waarde te leveren aan klanten aanzienlijk beïnvloeden. Door meer innovatieve en geavanceerde manieren te vinden om onze partners te ondersteunen, kunnen we die schaalgrootte bereiken.”

ETL is het proces van het extraheren van data uit een bron, het transformeren ervan tot een formaat waarmee men kan werken en het laden van die data in een systeem voor opslag en analyse. Het team van Rackspace Technology wilde een AI-taalmodel trainen voor het autonoom genereren van essentiële ETL-integratiecode, zodat de consultants van Basware code snippets kunnen maken door simpelweg vragen te stellen in natuurlijke taal. AnyERP, de eigen taal van Basware, werd verfijnd in het AI-model zodat dit het kan begrijpen en kan genereren voor de consultants.

Rackspace Technology experimenteerde hiervoor met verschillende trainingsprocessen, waaronder ‘few-shot learning’, fine-tuning en pre-training, met behulp van Amazon Bedrock. Deze aanpak bood flexibiliteit en toegang tot verschillende basismodellen, wat uitgebreide experimenten mogelijk maakte. Die leidde tot een toename van 60% naar 90% in de nauwkeurigheid van de AI bij het genereren van ETL-code.

Boudewijn Van Dulken, General Manager voor Noord-Europa bij Rackspace Technology: “Door gebruik te maken van onze AI-expertise en de geavanceerde mogelijkheden van AWS, hebben we laten zien hoe AI-automatisering het potentieel heeft om efficiëntie te bieden aan de consultants van Basware en haar klanten. Deze samenwerking laat niet alleen zien hoe generatieve AI het vermogen heeft om complexe, branche-specifieke uitdagingen op te lossen, maar onderstreept ook onze toewijding om bedrijven te helpen snel te innoveren en te schalen.”

Klik hier voor de klantenreferentie van Baseware en hier voor de video met meer informatie over de volledige oplossing van Rackspace Technology voor Basware.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This