Altair HyperWorks 2024 voor simulatiegestuurde innovatie met AI

15 juli 2024

Altair kondigt de beschikbaarheid aan van het ontwerp- en simulatieplatform Altair HyperWorks 2024. Deze versie bevat veel verbeteringen voor het simulatiegestuurd ontwerpen en optimaliseren van mechanische en elektronische systemen met ondersteuning van kunstmatige intelligentie (AI).

AI-ondersteund ontwerpen en engineering

Altair HyperWorks 2024 biedt de data-backbone die nodig is voor bedrijven die AI willen toepassen in elke fase van de productlevenscyclus. Naadloos ingebedde AI in ontwerp- en simulatietools versnelt de ideeverkenning, terwijl eenvoudig te gebruiken HPC-gebaseerde workflows de mens-AI-relatie versterken. Altair HyperWorks 2024 verdiept de mogelijkheden en verbetert processen, van ontwerp tot serviceverlening, waardoor men de mogelijkheid krijgt om:

  • Ideeverkenningen en iteraties te versnellen met de generatieve ontwerpmogelijkheden in Altair HyperMesh.
  • Moeiteloos thermische analyses uit te voeren in Altair SimLab door middel van ‘wat-als’-onderzoeken, met data uit de echte wereld van Altair physicsAI-modellen, om het ontwerpen van experimenten (DOE) efficiënter te maken.
  • Gedrag snel te voorspellen met generatieve ontwerpfuncties in Altair Inspire om de efficiëntie van zowel het ontwerpen als de productie te maximaliseren en topprestaties te kunnen garanderen.
  • Meer te focussen op innovatie met aanzienlijk snellere trainingstijden en verbeterde AI-aangestuurde mogelijkheden. Engineers kunnen natuurkundige AI-modellen trainen met een enkele klik op Altair Drive en de flexibel schaalbare HPC- en cloudbronnen van Altair One. Dit elimineert infrastructuurbottlenecks en versnelt ontwerpverkenningen met de vooruitgang op het gebied van AI-toegankelijkheid.

Paradigmaverschuiving

Altair HyperWorks 2024 maakt een paradigmaverschuiving van engineering mogelijk. Via een AI-gestuurde moderne ervaring is de productiviteit te verbeteren met intuïtieve workflows, efficiënte ontwerpfuncties, fotorealistische graphics voor betere visualisatie en een uniform datamodel. Met ondersteuning van Python en C++ zorgt Altair HyperWorks voor een naadloze integratie met ruim 250 CAD-systemen, solvers en bestandsformaten. Daardoor kunnen engineers hun bottlenecks in de interoperabiliteit wegnemen en beschikken over uitgebreide scriptingmogelijkheden om het platform aan te passen en repetitieve taken te automatiseren.

Eén bron van de waarheid: digitale engineering

Altair integreert digitale tweelingen en digitale threads om een digitaal ecosysteem voor de engineering te creëren. Met één bron van de waarheid die ervoor zorgt dat engineers toegang hebben tot de meest nauwkeurige realtime data en modellen. Updates in Altair Twin Activate verbeteren de nauwkeurigheid en duidelijkheid van modellen en bevatten aanpassings- en integratieverbeteringen die de overgang van concept naar realiteit aanzienlijk versnellen.

Tevens vereenvoudigt het Altair Material Data Center ontwerpprocessen met ruim 72.000 CAE-ready materiaaldatasets. Dit maakt alternatieve materiaalverkenningen tijdens de gehele levenscyclus van productontwikkeling mogelijk, met één traceerbaar digitaal model.

Mechanisch en elektronisch systeemontwerp

Altair HyperWorks 2024 richt zich op het verbeteren van de ontwerpbetrouwbaarheid en het stroomlijnen van engineeringworkflows met integratie- en automatiseringsmogelijkheden. Daarom biedt het platform tevens:

  • Verbeterde productiviteit met Python API in HyperMesh, zodat engineers routinetaken kunnen automatiseren, hun CAE-omgeving kunnen aanpassen met nieuwe plug-ins, kunnen integreren met andere tools en toegang krijgen tot een uitgebreid netwerk voor ondersteuning via de Python-gemeenschap.
  • Versnelde perfectie in het ontwerpen van elektronische systemen vanaf het begin met SimLab. Dankzij de Ultra Librarian-integratie krijgen gebruikers nauwkeurigere en snellere 3D-printplaatmodellering (PCB’s). Gebruikers kunnen de levensduur van PCB’s voorspellen en verbeteren met simulaties van de optredende vermoeidheid, elektromotoren analyseren met behulp van geavanceerde multifysische analyse, en diverse materialen simuleren om de dynamiek van vloeistofstromen goed te begrijpen.
  • Meshloze ECAD-simulatie met Altair SimSolid, die mechanische en elektronische systemen transformeert in slimme, verbonden apparaten, vanaf de eisen tot en met de ingebedde systemen, met nieuwe solverfuncties voor multidisciplinaire elektronica. Het stelt gebruikers in staat naadloos over te stappen van ECAD naar simulatie, waardoor de analyse van complexe PCB- en geïntegreerde circuit (IC)-modellen te optimaliseren is zonder de noodzaak van traditionele meshing of ontwerpvereenvoudigingen.

Simulatiegestuurd ontwerpen en optimaliseren

Als de meest uitgebreide simulatiegestuurde ontwerpoplossing voor ontwerp, prestatieanalyse en maakbaarheid, versterkt Altair Inspire zijn marktleidende positie. Vanaf slechts een schets kunnen gebruikers geometrieën creëren of bewerken met parametrische B-Rep-solids, polyNURBS, facetten en impliciete modellering. De software biedt tevens analysetools voor structurele, vloeistofdynamica- en bewegingsstudies, aangevuld met ontwerpvriendelijke computationele fysica voor gedetailleerde analyse van verschillende productieprocessen. Altair Inspire integreert bovendien krachtige technologieën zoals generatief ontwerp, meshless simulatie en fysicaAI voor snelle gedragsvoorspelling, zodat de efficiëntie van het ontwerp en de productie te maximaliseren zijn, terwijl er tegelijkertijd topprestaties worden gegarandeerd.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This