UMONS vernieuwt wifinetwerk, inclusief AI-gedreven WLAN, tegen 2025 dankzij partnership met Belnet

9 juli 2024

De UMONS zal tegen 2025 haar gebouwen en campussen uitrusten met een nieuw wifinetwerk. Daarvoor gaat de universiteit een samenwerking aan met Belnet, het Belgische onderwijs- en onderzoeksnetwerk.

De universiteit van Mons investeert in de uitrol van een nieuw wifinetwerk voor haar studenten, onderzoekers en medewerkers. Concreet zullen er 800 Access Points tegen 2025 op een gefaseerde manier worden vervangen door de oplossing ‘Belnet Managed Wi-Fi’. Daarmee versterkt de UMONS haar partnership met Belnet, dat al vele jaren instaat voor de connectiviteit en andere specifieke diensten van de UMONS en alle andere Belgische hogeronderwijsinstellingen.

Vincent Hellin en Elena Fascilla, CIO’s van de UMONS: “Onze 13.000 studenten, academici en medewerkers willen altijd en overal probleemloos verbonden zijn met wifi. Om hen de beste gebruikerservaring te bieden en het toenemende gebruik van digitale leermiddelen te ondersteunen, hebben we besloten om over te schakelen naar een wifinetwerk van de allernieuwste generatie.”

In juni startte de universiteit met een proefproject waarbij 26 Access Points zullen worden uitgerold. “Naast betrouwbaarheid biedt de oplossing, die gebaseerd is op de Juniper Mist AI-technologie, ons relevante informatie over de kwaliteit en prestaties van de dienst. Door de integratie van AI kunnen we bovendien bepaalde afwijkingen detecteren en voorspellen”, vervolgen de IT-directeurs. “Zo worden eventuele netwerkproblemen automatisch gedetecteerd en kunnen we ze oplossen vooraleer ze de kwaliteit van de service beïnvloeden.”

Ontzorging

De dienstverlening van Belnet evolueert mee met de verwachtingen van zijn klantengroepen en de technologische evoluties. “Onze gloednieuwe dienst Belnet Managed Wi-Fi is een logische uitbreiding van ons portfolio waarbij we onze community verder ontzorgen, zowel op operationeel als administratief vlak. Bedoeling is om na een beperkte field trial de dienst vanaf september ook aan te bieden aan andere instellingen die zijn aangesloten op ons Belnet-netwerk”, legt Dirk Haex, Algemeen directeur van Belnet, uit.

Philippe Mettens, algemeen beheerder van de UMONS, concludeert: “Vanaf 2025 genieten onze meer dan 13.000 gebruikers van een betrouwbare, snelle en meetbare wifiverbinding op al hun apparaten, ongeacht waar ze zich bevinden op onze campussen. We zijn dan ook bijzonder fier dat we als eerste Belgische universiteit deze nieuwe Belnet-oplossing aanbieden.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This