Dijkstra Plastics verbetert inzicht en optimaliseert processen met SAP S/4HANA Cloud

3 juli 2024

Dijkstra Plastics kiest voor SAP-technologie voor het creëren van inzicht in de bedrijfsvoering en het optimaliseren van processen. SAP S/4HANA Cloud Public Edition vormt de basis van de nieuwe ERP-omgeving, aangevuld met diverse andere SAP-cloudoplossingen. SAP-partner Aiden begeleidt de implementatie.

Dijkstra Plastics is de afgelopen jaren sterk gegroeid. De oude ERP-omgeving paste niet meer bij de groeiambities en behoeften van het bedrijf. Ook liep de ondersteuning af. De ondersteuning liep af en de omgeving was onvoldoende toegerust om verdere groei te faciliteren. Daarnaast waren verschillende bedrijfsprocessen klaar voor verdere automatisering en wilde de producent van kunststof emmers bestaande applicaties beter integreren.

Robuust platform voor groei

SAP S/4HANA Cloud biedt Dijkstra Plastics een robuust platform voor de gewenste flexibiliteit en schaalbaarheid. Ook geeft de oplossing realtime inzicht in bedrijfsprocessen. Naast een nieuwe ERP-oplossing omvat het project ook onderdelen van het SAP Business Technology Platform (SAP BTP) en SAP CX Sales & Service. Met deze oplossingen wil Dijkstra Plastics datagedreven beslissingen mogelijk maken, de klantbeleving verbeteren en de efficiëntie van de klantenservice verhogen.

Een belangrijke doelstelling is het verbeteren van het inzicht in processen. Dijkstra Plastics en Aiden ontwikkelen hiervoor samen een op maat gemaakte Mendix-oplossing. Deze voorziet het ERP-systeem van actuele productie-informatie. Medewerkers op de productieafdeling krijgen hiermee eenvoudig te begrijpen, visuele informatie over de voortgang en planning van het productieproces.

Datagedreven beslissingen en naadloze integratie

Naast SAP S/4HANA Cloud als robuuste en schaalbare basis, kiest Dijkstra Plastics voor diverse ondersteunende SAP-oplossingen. SAP Analytics Cloud zal ondersteunen bij het nemen van datagedreven beslissingen, terwijl de SAP Integration Suite zal bijdragen aan een naadloze integratie tussen de verschillende oplossingen. De integratie van het klantportaal met de nieuwe ERP-oplossing en de implementatie van SAP CX Sales Cloud en SAP CX Service Cloud, verbetert de klantbeleving verder en zorgt daarnaast voor een nog effectievere klantenservice. Dankzij dit nieuwe technologieplatform kan Dijkstra Plastics sturen op basis van realtime inzichten en innovaties snel omarmen.

Goede klik met Aiden

Dijkstra Plastics koos voor Aiden als implementatiepartner vanwege haar uitgebreide ervaring met cloud en cloudgerelateerde oplossingen. Ook was er een goede persoonlijke klik. “Aiden heeft ons in korte tijd laten zien welke mogelijkheden er zijn om te bouwen aan een solide, volledig geïntegreerde ERP-oplossing in de cloud”, zegt Karel van den Bos, CFO bij Dijkstra Plastics. “We kijken uit naar een toekomst waarin we ons kunnen concentreren op het realiseren van onze groeiambities, met softwareoplossingen die ons niet alleen faciliteren, maar ook met ons meegroeien.”

Theo van Zalen, Managing Director Nederland bij Aiden: “De beginnende samenwerking tussen Dijkstra Plastics en Aiden vormt de basis voor een langdurige relatie. Een waarin we met elkaar gaan bouwen aan een totaaloplossing die past bij de toekomstvisie van Dijkstra Plastics. Het project sluit perfect aan bij onze missie om als IT-partner totaaloplossingen te leveren die meegroeien met onze klanten.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This