Tanium wint Microsoft Innovation Partner of the Year Award voor onafhankelijke softwareleveranciers

28 juni 2024

Tanium, leverancier van Converged Endpoint Management (XEM), heeft opnieuw een Microsoft Partner of the Year Award ontvangen, dit keer in de prestigieuze 2024 Independent Software Vendor (ISV) Innovation categorie. De award erkent Tanium voor zijn innovatie met behulp van Microsoft Copilot AI, en voor het introduceren van nieuwe technieken, benaderingen en toepassingen die de grenzen verleggen van wat momenteel mogelijk is. 

Tanium heeft onlangs zijn samenwerking met Microsoft Copilot for Security aangekondigd om beveiligingsteams een autonoom gestuurde voorsprong te geven. Tanium’s real-time endpoint data, een essentiële factor voor AI, is geïntegreerd in Microsoft’s Copilot for Security. Met Microsoft en Tanium kunnen klanten sneller reageren op bedreigingen. Zij kunnen nu binnen enkele minuten de blootstelling aan risico’s evalueren en hierop actie ondernemen. Beveiligingsprofessionals van toonaangevende bedrijven zoals AstraZeneca en JLL zien nu al de voordelen van toegang tot real-time zichtbaarheid en AI-gedreven cyberbeveiliging. 

“Een belangrijk aspect van de samenwerking tussen Tanium en Microsoft is automatisering”, zegt Jeff Haskill, VP Enterprise Technology Services bij AstraZeneca. “We kunnen iedere bedreiging in onze omgeving detecteren en die vervolgens – naadloos en zonder menselijke tussenkomst – uitschakelen.” De geneesmiddelenproducent beveiligt niet minder dan 125.000 endpoints in 125 landen met behulp van het Tanium XEM-platform. In een dergelijke complexe omgeving met zeer veel endpoints is zichtbaarheid in real-time cruciaal. De intense samenwerking tussen Tanium, Microsoft en ServiceNow bij AstraZeneca verkort de patch-tijd van een week tot tien minuten.                    

Tanium is ook uitgeroepen tot finalist in de Microsoft Commercial Marketplace categorieën voor de regio’s Global en Americas. Deze awards bekronen de top drie partners in hun respectievelijke categorie.

“Tanium’s real-time endpoint intelligence is de drijvende kracht die klanten in staat stelt AI te gebruiken om snel risico’s te identificeren, incidenten te onderzoeken en de respons te versnellen. Dit vermindert de werklast van incidenten aanzienlijk en ontdekt risico’s sneller”, zegt Rob Jenks, Senior Vice President, Corporate Strategy, bij Tanium. “Het is een eer om opnieuw een partner award te ontvangen die onze gezamenlijke productinnovatie onderstreept. We zijn verheugd om onze samenwerking met Microsoft voort te zetten om onze gezamenlijke klanten organisatorische veerkracht te bieden.”

Tanium en Microsoft werken op diverse vlakken samen. De huidige oplossingen van Tanium en Microsoft omvatten: 

  • Microsoft Copilot for Security —  Samen bieden Tanium en Microsoft end-to-end zichtbaarheid, controle en herstelmogelijkheden voor de Copilot OpenAI engine, zodat beveiligingsteams bedreigingen sneller kunnen onderzoeken met real-time endpoint-informatie en intelligente aanbevelingen.
  • Microsoft Sentinel – Via hun partnership vult Tanium Microsoft beveiligingswaarschuwingen aan met real-time context van endpoints en geïntegreerde remediëring. Deze functionaliteit is beschikbaar voor zeer grote aantallen endpoints.  
  • Microsoft Entra ID – Tanium levert real-time informatie over risico’s bij endpoints en herstelmogelijkheden en helpt zo bij de invoering van Zero Trust in de hele onderneming. 
  • Microsoft Intune/SCCM – Tanium is een aanvulling op Microsoft Intune om alle detecteerbare apparaten binnen enkele seconden te bereiken en een uitgebreide, real-time inventaris van bedrijfsmiddelen op te bouwen. 
  • Microsoft Defender for Endpoint – Tanium verbetert het beheer en de versnelt de implementatie van Microsoft Defender for Endpoint in de hele omgeving.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This