Solita is uitgeroepen tot Microsoft AI Innovatie Partner van het Jaar

27 juni 2024

Het Europese technologie- en databedrijf Solita heeft de prestigieuze Microsoft AI Innovation 2024 Partner of the Year award gewonnen. Het is een bijzondere erkenning van Solita’s baanbrekende inspanningen en uitmuntende prestaties in het helpen van bedrijven en organisaties in hun AI & Generatieve AI transformatietrajecten.

Helsinki/Leuven/Gent – Het Finse bedrijf Solita is actief in negen landen in Europa en heeft met kantoren in Leuven en Gent intussen stevig voet aan de grond in België. Sterker nog, met een groei van 24% scoort Solita specifiek in België bijzonder sterk. Solita neemt met een team van bijna 800 data- en AI-consultants voor een breed scala aan diensten een unieke positie in als dé Europese referentie op het gebied van data- en AI-consultancy. Solita begeleidt organisaties bij het creëren van datagestuurde diensten en het benutten van de kracht van AI en nieuwe technologieën – van het begrijpen van technologieën tot het creëren en uitvoeren van duurzame AI- en datastrategieën en -diensten.

Joris Haelterman

Joris Haelterman (Country Director Solita Belgium): “Het is heel fijn dat onze Finse hoofdzetel deze prestigieuze prijs in de wacht weet te slepen. Het is een mooie bevestiging van de impact die we hebben als innovatief technologie- en databedrijf. Dagelijks het verschil maken door onze klanten bij te staan in hun bedrijfstransformatie met de uitbouw van hoogwaardige AI-datafundamenten en oplossingen, daar doen we het voor.”

Ook Jyrki Nurminen, bij Solita verantwoordelijk voor het Microsoft Partnership, is in de wolken: “Als we terugkijken op onze reis met Solita en Microsoft, zijn we zeer vereerd dat we worden erkend als Microsoft Partner van het Jaar op vlak van AI-innovatie. Deze erkenning weerspiegelt onze samenwerkingsgeest en ons niet-aflatende streven naar uitmuntendheid dat wordt gedeeld door Solita-klanten en Microsoft. Samen hebben we de transformatieve kracht van AI ingezet om innovatie te stimuleren, resulterend in uitzonderlijke waardecreatie. We zijn enorm dankbaar voor dit partnerschap en de mogelijkheden die het heeft gecreëerd om vorm te geven aan een slimmere, meer verbonden wereld.”

Solita heeft in de loop der jaren verschillende erkenningen voor AI en data science ontvangen van Microsoft. Het bedrijf werd twee keer geselecteerd als Microsoft Partner van het Jaar voor Data, Analytics en AI in 2021 en 2022 in Finland. Solita verdiende ook de zeldzame AI en Machine Learning in Microsoft Azure geavanceerde specialisatie in 2023.

Solita beschikt over een toonaangevende klantenportefeuille met bedrijven zoals Argenta, Colruyt Group, TVH, Kone, S Group en Pfizer, en publieke organisaties zoals de NAVO, Volkshuisvesting Zweden, het Deense Agentschap voor Milieubescherming,Outokumpu en de Finse socialeverzekeringsinstelling KELA om er maar een paar te noemen.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This