Franse AI-startup Poolside ontvangt investering van 400 miljoen dollar en bereikt waardering van 2 miljard dollar

27 juni 2024

De AI-startup Poolside heeft een investering van 400 miljoen dollar ontvangen. Deze investering heeft de waardering van het in Parijs gevestigde bedrijf opgestuwd naar 2 miljard dollar. Bain Capital Ventures en DST leidden gezamenlijk deze investeringsronde. Poolside heeft aangekondigd dat de nieuwe investering zal worden gebruikt om de groei te versnellen, de technologie te verbeteren en de marketingactiviteiten uit te breiden.

Poolside, opgericht in 2023 door Jason Warner en Eiso Kant, heeft een taalmodel ontwikkeld dat specifiek is ontworpen voor software developers. Dit taalmodel versnelt de development-processen, waardoor ontwikkelaars efficiënter kunnen werken. Het model is gebaseerd op het principe van leren door feedback te ontvangen. Dit biedt een andere benadering dan andere AI-systemen. Daarnaast ontwikkelt Poolside softwaresets die speciaal zijn ontworpen voor gebruik in onderzoeks- en ontwikkelingsprocessen. Deze sets verhogen de normen binnen de industrie, waardoor krachtigere en intelligentere softwareoplossingen kunnen worden geproduceerd.

Met de nieuwe investering is Poolside van plan om zijn groei verder te versnellen. Het bedrijf richt zich op het uitbreiden van zijn ontwikkelteam, het verbeteren van de AI-algoritmen en het vergroten van zijn marktbereik.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This