Digital Realty benoemt David Louis als Managing Director in België

27 juni 2024

Digital Realty heeft David Louis aangesteld als nieuwe Managing Director in België. Hij volgt Dirk van de Geer op, die na een lange en succesvolle carrière bij het bedrijf zijn pensioen aankondigde.

David Louis

David Louis is sinds 2010 actief bij Digital Realty, waar hij de functies van Sales Manager en Director Sales & Marketing heeft vervuld. Voordien was hij werkzaam in de telecomsector, een ervaring die hij in zijn rol bij Digital Realty goed heeft benut. Onder zijn impuls is het aantal internationale telecomproviders dat gebruikt maakt van de Brusselse datacenters uitgebreid van veertig naar een honderdtal.

In zijn nieuwe rol als Managing Director in België wil David Louis Digital Realty voorbereiden op de uitdagingen van de toekomst. “Vorig jaar hebben we onze capaciteit in België verdrievoudigd. Nu moeten we deze ruimte invullen en ervoor zorgen dat we onze klanten optimaal bedienen”, zegt hij. “Daarnaast moet ook de capaciteit van ons team groeien. In de afgelopen jaren hebben we het aantal medewerkers al verdubbeld tot iets meer dan veertig. Dat moet in de komende twee jaar verder uitbreiden naar vijftig tot zestig collega’s.”

Duurzaamheid en AI

Een belangrijke uitdaging voor datacenters wereldwijd is duurzaamheid. Daar wil David vanuit België aan meewerken. “We zijn bezig met het plaatsen van een vierhonderdtal zonnepanelen en willen ons oudste datacenter in Brussel eveneens van een upgrade voorzien. Met die investering zullen we het datacenter niet alleen duurzamer, maar ook efficiënter maken.”

Een andere belangrijke ontwikkeling is de opmars van AI. “We moeten klaar zijn voor de golf van AI in België. Vandaag weten we niet waar dit gaat eindigen, maar we verwachten wel dat bedrijven meer gebruik gaan maken van de mogelijkheden van AI. De vraag naar meer rekencapaciteit en connectiviteit die daar bij hoort, moeten wij kunnen opvangen. In een digitale maatschappij wordt de rol van Digital Realty dan ook steeds crucialer. In veel bedrijven verdwijnt de oudere serverruimte stilaan naar de achtergrond, waardoor de professionele datacenters die wij aanbieden een grotere rol zullen spelen”, zegt Louis.

David Louis heeft de afgelopen maanden nauw samengewerkt met zijn voorganger, Dirk van de Geer, om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zowel voor de klanten als voor de medewerkers van Digital Realty. Van de Geer verlaat het bedrijf na een rijke carrière waarin hij Digital Realty, en daarvoor Interxion, met succes heeft helpen groeien. Sinds 15 juni heeft David Louis het roer officieel overgenomen.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This