Cloudera introduceert AI-assistenten om waardevolle data-inzichten te genereren

25 juni 2024

Cloudera heeft drie nieuwe AI-gestuurde assistenten aangekondigd. Deze stellen klanten in staat om de ontwikkeling van data-, analyse- en AI-applicaties verder te versnellen en waardevollere data-analyses te verkrijgen. Met deze introductie breidt Cloudera de mogelijkheden en AI-expertise uit waarmee klanten hun bedrijfsgegevens overal kunnen omzetten in bruikbare inzichten.

Applicaties sneller in productie nemen

Hoewel GenAI voor een stijging van de zichtbaarheid en adoptie heeft gezorgd, worstelen bedrijven nog met het snel ontwikkelen van data-, analyse- en AI-applicaties en het vertalen van hun AI-potentieel naar meetbare zakelijke impact. Met Cloudera’s nieuwe AI-assistenten kunnen ze sneller dan ooit data-, analyse- en AI-applicaties in productie nemen, terwijl ze tevens beter toegankelijker worden voor de medewerkers. Deze AI-assistenten stellen bedrijven in staat om AI-initiatieven sneller door de organisatie te loodsen en meer gebruikers datagestuurde inzichten te laten benutten voor hun dagelijkse taken.

Elk bedrijf wil profiteren van de AI-belofte, maar de modellen zijn slechts zo goed als de data waarop ze zijn getraind. Volgens Gartner “zal GenAI tot 2026 de kosten voor het handmatig intensieve databeheer jaarlijks met 20% verlagen, terwijl er vier keer zoveel nieuwe toepassingen mogelijk worden gemaakt.” 

Cloudera is van mening dat organisaties de juiste ondersteuning nodig hebben om van deze mogelijkheid te profiteren. Daarom introduceert het databedrijf voor vertrouwde zakelijke AI nu drie AI-assistenten:

  • SQL AI Assistant: Cloudera’s SQL AI-assistent is ontwikkeld om de uitdagingen op te lossen die vaak gepaard gaan met het schrijven van complexe SQL-query’s en stelt gebruikers in de hele organisatie in staat SQL-experts te worden. Met de SQL AI-assistent beschrijven gebruikers in eenvoudige taal wat ze nodig hebben, en de assistent vindt de relevante gegevens met behulp van geavanceerde technieken zoals prompt engineering en retrieval augmented generation (RAG). Op basis daarvan zal de AI-assistent de zoekopdracht schrijven, optimaliseren en zelfs in gemakkelijk te begrijpen bewoordingen uitleggen. Door de uitdaging van het navigeren door de SQL-syntaxis weg te nemen, stelt de SQL AI-assistent bedrijven in staat zich te concentreren op wat er echt toe doet: inzichten verkrijgen uit al hun data.
  • AI Chatbot in Cloudera Data Visualization: Cloudera’s AI Chatbot in Cloudera Data Visualization is ontworpen om direct met bedrijfsgegevens te communiceren om gecontextualiseerde zakelijke inzichten te bieden die verder gaan dan wat BI-dashboards doorgaans kunnen weergeven. Deze chatbot bevindt zich in het dashboard en de rapporten die zijn gemaakt met Cloudera Data Visualization. Het benut de context van alle beschikbare data achter het dashboard, om diepere en beter bruikbare inzichten te leveren. Gebruikers kunnen eenvoudig vragen stellen in de eigen taal, waarna de AI-chatbot deze op intelligente wijze aan relevante gegevens en beelden koppelt.
  • Cloudera Copilot voor Cloudera Machine Learning: Cloudera Copilot wordt mogelijk gemaakt door vooraf opgeleide LLM’s en is ontworpen om te helpen bij het omgaan met de uitdagingen die verband houden met de inzet van AI- en ML-modellen in productie, vanaf de dataverwerking tot de codering. Met een naadloze integratie met ruim 130 Hugging Face-modellen en datasets ondersteunt Cloudera Copilot het end-to-end ontwikkelingsproces van AI-applicaties en versnelt het data science, modelontwikkeling en fine tuning. Hierdoor kunnen bedrijven de ontwikkeling van machine learning versnellen en eerder bedrijfswaarde zichtbaar maken.

Begin deze maand kondigde Cloudera al de overname aan van Verta’s Operational AI Platform, waarmee de marktpositie op het gebied van AI en ML wordt versterkt. Door de AI-assistenten voor SQL, BI en ML direct in het platform in te bedden, onthult Cloudera de volgende fase van zakelijke AI voor haar klanten: het vereenvoudigen en verbeteren van de AI- en ML-ervaringen voor elke gebruiker.

Waardevolle inzichten genereren

“De technologische goudkoorts op het gebied van AI en ML heeft bedrijven een onbegrensd potentieel opgeleverd, maar we zien nog steeds serieuze groeipijnen in alle sectoren als het gaat om het genereren van waardevolle inzichten uit AI”, aldus Andrew Brust van Blue Badge Insights. “Als organisaties optimaal willen profiteren van dit potentieel, moeten ze AI effectief kunnen inzetten voor zakelijke applicaties. Daarin onderscheidt Cloudera zich, vooral omdat het bedrijf AI op het hele platform blijft toepassen.”

“Naarmate AI zich verder ontwikkelt, wil Cloudera de behoeften van onze klanten voor blijven”, zegt Dipto Chakravarty, Chief Product Officer bij Cloudera. “Onze nieuwe AI-gestuurde assistenten nemen barrières weg, waardoor elke gebruiker de kracht van AI in de hele organisatie kan benutten.”

Ontdek hoe de generatieve AI-assistent-mogelijkheden te benutten zijn en leer meer over de nieuwe AI-mogelijkheden van Cloudera door de blog daarover te lezen. 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This