SUSE neemt StackState over voor volledige stack en cloud native observability

19 juni 2024

SUSE heeft aangekondigd dat het het volledige stack observatieplatform StackState heeft overgenomen. De technologie van het Nederlandse StackState biedt IT-teams een manier om problemen binnen hun container-gebaseerde cloud-omgevingen te identificeren en op te lossen via een enkel observatieplatform. SUSE zal StackState integreren in Rancher Prime, de container management service van het open source-bedrijf

SUSE CEO Dirk-Peter van Leeuwen zegt in een persbericht: ”Naarmate IT-omgevingen complexer worden, hebben onze Rancher Prime-klanten behoefte aan end-to-end observability van hun volledige stack. De uitgebreide mogelijkheden voor infrastructuur- en applicatiemonitoring en de technische expertise van StackState vormen de perfecte aanvulling op Rancher Prime en stellen SUSE’s containerbeheeroplossingen in staat om onze klanten het beste te ondersteunen op hun moderniseringsreis. Ik weet zeker dat onze klanten dit zeer zullen waarderen zodra we het uitrollen.”

Met de snelle adoptie van cloud en containers, raken traditionele monitoringsmethoden steeds meer achterhaald. Dat verklaart dan ook meteen de groei van cloud native observability. StackState’s end-to-end observability en applicatiemonitoring zullen direct worden geïntegreerd in SUSE’s Rancher Prime. Dit helpt IT-afdelingen proactief de ervaring van hun eindgebruikers te waarborgen, samenwerking en innovatie tussen teams te bevorderen, en al hun cloud native applicaties samen te brengen in een enkel overzicht, van datacenters tot de edge tot de cloud. Om de brede adoptie van cloud native observability te bevorderen, kondigde SUSE ook aan dat ze van plan zijn om StackState in de toekomst open source te maken.

Andreas Prins, CEO van StackState zei over de overname: “Ik ben zo trots op alles wat het team bij StackState heeft opgebouwd sinds onze lancering. We bieden ongeëvenaarde observability aan klanten die missie-kritieke workloads draaien in complexe omgevingen. SUSE’s Rancher Prime is een uitstekende match voor onze technologie en ons team – en ik kijk ernaar uit om te zien wat we hebben gebouwd zijn volledige potentieel bereikt.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This