Straffe prestaties en het momentum mee: Solita blikt tevreden terug én enthousiast vooruit na imposant jaar

13 juni 2024

Solita behaalde knappe financiële resultaten in 2023 en bleef zowel zijn diensten als zijn geografische aanwezigheid uitbreiden, ondanks een steeds uitdagender economisch klimaat. Opmerkelijk: Solita België scoort met een groei van liefst 24% bijzonder sterk. Naast verschillende erkenningen voor zijn mensgerichte bedrijfscultuur ontving Solita ook een recordaantal sollicitaties. ‘Het geeft een kick om bedrijven bij te staan met future proof oplossingen.’

Solita, een toonaangevend technologie- en databedrijf dat actief is in negen Europese landen, kan terugblikken op een sterk 2023 en is helemaal klaar voor verdere groei en een sterk momentum in 2024. Solita’s pro forma inkomsten in 2023 bedroegen € 237 miljoen, wat resulteerde in een gezonde dubbelcijferige organische groei. Het bedrijf zag de sterkste groei in zijn data-, AI- en cloud-gedreven activiteiten. Het technologie- en databedrijf heeft nu ongeveer 2.100 digitale transformatieprofessionels in dienst in negen landen in Europa.

Joris Haelterman

Joris Haelterman (Country Director Solita Belgium): “Dankzij zowel bestaande als nieuwe klanten laat Solita in België mooie groeicijfers optekenen. Het is zeer fijn om vast te stellen dat bedrijven zoals Colruyt, TVH en Argenta onze expertise steeds weer belonen met hun vertrouwen. Het geeft een kick om toonaangevende bedrijven bij te kunnen staan met future proof data- en AI-oplossingen.”

In de afgelopen jaren is Solita uitgegroeid tot het grootste data-adviesbureau in Noord-Europa, met meer dan 700 data- en AI-professionals in dienst. Naast data- en AI-diensten biedt Solita advies op vlak van ontwerp en strategie, softwareontwikkeling en cloud- en integratiediensten. Solita beschikt over een toonaangevende klantenportefeuille met bedrijven zoals Argenta, Colruyt Group, TVH, Kone, S Group en Pfizer, en publieke organisaties zoals de NAVO, Volkshuisvesting Zweden en het Deense Agentschap voor Milieubescherming, om er maar een paar te noemen.

“Ik ben ongelooflijk trots op alle Solitans in heel Europa voor het consequent creëren van een positieve impact en het overtreffen van de verwachtingen van de klant. Resultaten leveren en tevreden klanten zijn de sleutel tot ons blijvende succes”, zegt Ossi Lindroos, CEO van Solita. “We blijven ons richten op het benutten van de nieuwste technologische ontwikkelingen ten gunste van onze klanten en verwachten een aanhoudende vraag naar Solita’s diensten in 2024, vooral op het gebied van AI, data- en cloudtransformatie.

Solita’s hoogtepunten in 2023

 • Geografische uitbreiding. Het bedrijf opende nieuwe locaties in Gent, München, Berlijn en Malmö en breidde zijn bereik ook uit naar Noorwegen.
 • Uitbreiding naar Polen, Solita heeft de krachten gebundeld met Future Mind, een bekroond bedrijf voor mobiele, digitale en e-commerce-oplossingen.
 • Werknemerstevredenheid. Solita behaalde met 77 een recordscore en komt daarmee in de top 5% wat betreft technologiebedrijven in Europa. 
 • Aandeelhouders. Nieuwe investeerders aangetrokken, resulterend in bijna 700 aandeelhouders.
 • Generatieve AI. In mei 2023 heeft Solita een nieuwe Generatieve AI Studio opgericht om de ontwikkeling en overgang naar nieuwe, AI-gestuurde manieren van werken te leiden.
 • Erkenning voor uitmuntendheid op de werkplek. Solita ontving verschillende prijzen voor zijn uitzonderlijke inzet voor een mensgerichte, moderne bedrijfscultuur en werkplek, waaronder:
  • Derde beste werkplek voor vrouwen wereldwijd, dankzij het wereldwijde Women Tech Network
  • De meest mensgerichte werkcommunity
  • Top 10 meest gezochte werkgevers
  • The Good Working Environment-award
 • Erkenningen voor technologiepartners. Solita ontving verschillende erkenningen van technologiepartners, waaronder de Microsoft Azure specialisatie in AI & Machine Learning en de Google Cloud Infrastructure Specialisatie
 • Sterk werkgeversmerk. Meer dan 33.000 sollicitaties ontvangen en 465 nieuwe werknemers verwelkomd in 2023, waaronder een aantal terugkerende Solitanen. 
 • Merkhereniging. In Denemarken wordt Commentator A/S omgedoopt tot Solita A/S. Intellishore gaat verder onder zijn oorspronkelijke naam.

Ook 2024 schoot goed uit de startblokken

Met veel positieve ontwikkelingen is ook 2024 succesvol van start gegaan voor Solita. Financieel bleef het bedrijf een solide dubbelcijferige organische groei realiseren.

Dit jaar heeft Solita – tot op vandaag – ongeveer 200 professionals aangeworven. Ondanks het uitdagende klimaat ziet Solita de markt naar de tweede helft van het jaar toe geleidelijk aantrekken, resulterend in mooie verwachtingen voor 2024.

Verwezenlijkingen 1e en 2e kwartaal

 • Uitbreiding naar Zwitserland. Solita opende een nieuwe locatie in Zurich.
 • Investeringen en projecten op vlak van Generatieve AI: de Gen AI Studio werd uitgebreid met een Generatieve AI Lab en baanbrekende projecten zoals onder meer het Gen AI Twin-project met ISS. Solita blijft innovatieve AI-oplossingen leveren voor klanten zoals Sociale Verzekeringsinstelling Kela, de NAVO en Outokumpu.
 • Engagement voor duurzaamheid. Het eerste uitgebreide Duurzaamheidsrapport werd uitgebracht, waarin de intentie voor verantwoord ondernemen, mens en milieu wordt benadrukt.
 • Lancering Solita Retail: Oprichting van een internationale kenniseenheid ter ondersteuning van business development en belangrijke klanten zoals Colruyt Group, S Group, Synoptik en Readly. Daarnaast beschikt Solita over expertise op tal van domeinen: denk aan de publieke sector, gezondheidszorg, industrie, Defensie en Veiligheid en mobiliteit
 • Erkenning door Google en Microsoft. Solita ontving erkenning als Google Cloud Sales Partner van het Jaar in Finland en werd geselecteerd als Microsoft Responsible AI Center-partner in Stockholm. 
 • Erkenning als uitstekende werkgever. Erkend als een diverse en gezondheidsbevorderende werkomgeving.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This