Check Point Software vereenvoudigt beveiliging van cloudapplicaties met AI-gebaseerde WAFaaS

13 juni 2024

Check Point Software Technologies, leverancier van cyberbeveiligingsplatformen, kondigt vandaag CloudGuard WAF-as-a-Service (WAFaaS) aan – een geautomatiseerde, AI-gestuurde web application firewall, die organisaties een volledig beheerde oplossing biedt om cyberdreigingen te voorkomen en webapplicaties te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en datalekken. Door prioriteit te geven aan preventie, eenvoud en schaalbaarheid biedt deze technologie een handige en kosteneffectieve manier om cloudapplicaties en API’s efficiënt te beveiligen.

Security-experts begrijpen dat WAF-oplossingen zorgvuldig moeten worden geconfigureerd en permanent moeten worden onderhouden om risico’s te beperken. Toch is het beveiligen van de cloud van het grootste belang. Check Point’s 2024 Cloud Security Report toonde aan dat een overweldigende 96% van de respondenten zich zorgen maakt over hun vermogen om cloudrisico’s effectief te beheren. Het volledig beheerde CloudGuard WAFaaS-aanbod van Check Point verandert een omslachtig proces in een gestroomlijnde operatie.

“Moderne cloud-omgevingen hebben eenvoudige en effectieve bescherming nodig voor Web Services en API’s, die CloudGuard WAFaaS biedt door middel van essentiële, geautomatiseerde en in de cloud geleverde beveiliging”, zegt Oded Gonda, VP Technology & Innovation bij Check Point Software Technologies. “CloudGuard WAFaaS vereenvoudigt de beveiliging van applicaties voor onze klanten en biedt dreigingspreventie van topniveau binnen een beheerde oplossing die in minder dan vijf minuten kan worden geïmplementeerd en zero-day bedreigingen effectief voorkomt.”

CloudGuard WAFaaS is een essentieel onderdeel van Check Point’s prevention-first cloud security-oplossing. Met functies variërend van AI-gebaseerde bedreigingsdetectie, API discovery bot-preventie, bestandsbeveiliging en rate limiting biedt CloudGuard WAFaaS een uitgebreide suite van applicatie- en API-bescherming voor meerdere cloud- en moderne architecturen en omvat DDoS-preventie en geautomatiseerd certificaatbeheer.

“In tegenstelling tot traditionele web application firewalls, die sterk afhankelijk zijn van handmatige interventie en frequente updates van signatures, maakt onze Check Point CloudGuard WAFaaS gebruik van AI om zich dynamisch aan te passen aan nieuwe bedreigingen”, zegt Brian McHenry, Head of Cloud Security Engineering bij Check Point Software. “Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat organisaties een preventief verdedigingsmechanisme hebben dat mee evolueert met het dreigingslandschap zonder tijdrovende valse positieven te genereren.”

Als onderdeel van het Check Point Infinity Platform om de cloud te beveiligen, omvatten de belangrijkste kenmerken voor CloudGuard WAFaaS:

  • Bedreigingspreventie: Beschermt tegen zero-day exploits, DDoS-aanvallen (Distributed Denial of Service) en botaanvallen, en zorgt voor uitgebreide beveiliging zonder de prestaties te beïnvloeden.
  • Contextuele analyse: Nauwkeurige detectie, met vrijwel geen fout-positieven, bevrijdt beveiligingsteams van vervelend firewall-onderhoud
  • API-beveiliging: Vermindert op effectieve wijze het risico op onbevoegde toegang en inbreuken op gegevens door gebruik te maken van de nieuwste API-detectiefunctie
  • Eenmalige installatie: Het volledige implementatieproces kan binnen 5 minuten worden uitgevoerd.
redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This