Aggreko schaalt batterij-investeringen op tot 200 miljoen dollar ter ondersteuning van de energietransitie

4 juni 2024

Aggreko heeft zijn wereldwijde investering in mobiele batterijopslagoplossingen (BESS) verhoogd tot ongeveer 200 miljoen dollar, waardoor meer industrieën toegang krijgen tot de nieuwste batterijtechnologie en hun net zero-doelstellingen kunnen bereiken.

De Britse aanbieder van energieoplossingen zal een aanzienlijk deel van dit bedrag investeren in de uitbreiding van zijn Europese BESS-vloot, zodat meer klanten hun energievoorziening kunnen decarboniseren, veerkracht kunnen toevoegen, efficiëntie kunnen verbeteren en capaciteitsbeperkingen kunnen overwinnen.

De introductie van deze grotere Europese vloot van kleine, middelgrote en grote BESS maakt deel uit van Aggreko’s Greener Upgrades-initiatief, dat is gericht op het ondersteunen van klanten bij de overstap naar groenere oplossingen. In 2023 investeerde Aggreko Europe meer dan $140 miljoen in zijn Greener Upgrades-portfolio, waardoor zijn vloot van nieuwe stoomketels, Stage V-generatoren, batterijopslag, olievrije luchtcompressoren en koelers werd uitgebreid.

Door deze nieuwe, groenere technologieën op de markt te brengen, onderstreept Aggreko zijn inzet om een sleutelrol te spelen in de energietransitie, een belangrijk onderdeel van zijn nieuwe wereldwijde duurzaamheidskader Energising Change™.

Door veldproeven uit te voeren met klanten helpt Aggreko bedrijven om vroege adoptanten te worden van nieuwe technologieën zoals batterijen, en ondersteunt het de overstap naar het gebruik van schonere en groenere energieoplossingen.

Het ondersteunen van energie-intensieve sectoren zoals productie, datacenters, petrochemische industrie, nutsbedrijven en bouw, stelt het Greener Upgrades-initiatief organisaties in staat toegang te krijgen tot efficiëntere en milieuvriendelijkere oplossingen. Naarmate bedrijven hun emissies willen verminderen in lijn met net zero-doelstellingen en -strategieën, biedt de mogelijkheid om tijdelijke oplossingen te gebruiken die hen helpen de energietransitie te navigeren, een balans tussen veerkracht en economische haalbaarheid. Het kunnen adopteren van deze technologie stelt de organisaties in staat hun energieverbruik in balans te brengen en de flexibiliteit te verbeteren naarmate ze meer hernieuwbare energievoorziening op hun locaties introduceren.

Rodrigo Salim, Head of Product Line – Battery & Energy Storage bij Aggreko, zei: “Energieopslag wordt een cruciaal onderdeel van de energietransitie. Veel organisaties in energie-intensieve industrieën beschikken echter mogelijk niet over het kapitaal, de infrastructuur of de vaardigheden om de technologie van de ene op de andere dag te introduceren. Zoals bij alle nieuwe technologieën is er altijd het risico welke te kiezen. Bij Aggreko stelt onze sectorale aanpak ons in staat echt de uitdagingen van klanten te begrijpen en hen te helpen de beste oplossing te kiezen zonder risico van kapitaalinvesteringen.”

Of het nu gaat om het gebruik van een batterijoplossing in een hybride opstelling of op zichzelf, de verbeterde BESS-vloot zal helpen bij het verminderen van emissies, NOx en brandstofverbruik in een breed scala aan toepassingen. Bovendien kan de introductie van BESS-oplossingen helpen capaciteitsbeperkingen op te lossen en off-grid stroomresilience te bieden als onderdeel van een gedecentraliseerde energieoplossing, vooral voor gebruikers met een hoog energieverbruik.

Rodrigo vervolgde: “Veel industrieën maken hun overgang naar hernieuwbare energie en moeten binnen die overgang de balans vinden tussen intermitterend vermogen en een tekort aan vaardigheden. Door nauw samen te werken met klanten en groenere oplossingen zoals BESS op huurbasis te bieden, kunnen we kansen voor onze klanten ontsluiten zodat zij hun eigen inspanningen op het gebied van decarbonisatie kunnen opschalen.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This