Fortinet lanceert nieuwe FortiGate 200G-serie voor geavanceerde prestaties en AI-gestuurde beveiligingsdiensten voor de moderne campus

14 mei 2024

Fortinet introduceert vandaag een nieuwe next-generation firewall (ngfw). De FortiGate 200G-serie biedt brancheleidende beveiligings- en netwerkprestaties en kan daarmee fungeren als de ruggengraat van moderne campusnetwerken. De ngfw maakt gebruik van FortiOS, het besturingssysteem van Fortinet, en zijn nieuwe vijfde generatie security processing unit (SP5). De appliance biedt meer doorvoercapaciteit, maakt gebruik van de FortiGuard AI-Powered Security Services en biedt met 5GE-poorten ondersteuning voor de nieuwe draadloze standaard Wi-Fi 7. Organisaties profiteren daarmee van efficiënte ondersteuning voor en beveiliging van het groeiende dataverkeer en de cloudapplicaties binnen hun campusomgevingen.

John Maddison, chief marketing officer bij Fortinet: “Netwerken worden steeds complexer en nemen in omvang toe. En aan de netwerkrand zijn krachtige prestaties en geavanceerde beveiliging nodig. We hebben de FortiGate 200G Series ontwikkeld om organisaties een nieuwe manier te bieden om de netwerkrand te beveiligen. Deze nieuwe next-generation firewall biedt de rekenkracht en door AI ondersteunde beveiliging waar campusnetwerken om vragen. De FortiGate 200G Series wordt van kracht voorzien door de SP5, onze nieuwe, in eigen beheer ontwikkelde ASIC. De firewall kan daarmee ondersteuning bieden voor de veranderende bedrijfsbehoeften van organisaties, de beveiligingsrisico’s terugdringen en een positieve gebruikservaring waarborgen.”

Moderne hybride netwerken vragen om krachtige beveiliging aan de netwerkrand 

Organisaties hebben een centraal netwerkmodel ingeruild voor een decentrale aanpak. De verwerking van het dataverkeer en de besluitvorming vinden daarmee dichterbij de netwerkrand plaats. Dit is immers waar de meeste data wordt gegenereerd. Deze benadering vraagt om een infrastructuur die in staat is om almaar groeiende datavolumes te verwerken en ondersteuning kan bieden voor bandbreedte-intensieve applicaties en IoT-apparatuur buiten de kern van het netwerk. Dit is met name van belang voor campusomgevingen waarin verschillende afdelingen probleemloze connectiviteit en soepel werkende cloudapplicaties nodig hebben voor hun essentiële taken.

De prestaties en door AI ondersteunde beveiliging waar de moderne campus om vraagt

De FortiGate 200G Series is speciaal ontwikkeld om krachtige netwerkprestaties en beveiligingsmogelijkheden naar moderne campusnetwerken te brengen. De ngfw ontleent deze kracht aan de SP5, de in eigen beheer ontwikkelde ASIC van Fortinet. De FortiGate 200G biedt kan daarmee een ongekend hoge doorvoercapaciteit bieden en de operationele efficiëntie een boost geven. Organisaties kunnen zo hun beveiliging opvoeren en veilig blijven voor de voortdurend veranderende cyberbedreigingen.

De FortiGate 200G Series biedt onder meer:

  • Krachtige firewallprestaties, zoals een 7 keer hogere doorvoercapaciteit, een 16 keer snellere doorvoer van IPsec VPN-verkeer en twee keer effectievere bescherming tegen cyberbedreigingen dan het branchegemiddelde.
  • Brancheleidende beveiliging dankzij de integratie van FortiGuard AI-Powered Security Services. Deze bieden uitgebreide bescherming tegen nieuwe cyberbedreigingen met onder meer geavanceerde inline malware-preventie, DNS-filtering, voorkoming van gegevensverlies en beheer van het aanvalsoppervlak.
  • 5GE-poorten voor razendsnelle connectiviteit, krachtiger prestaties van access points, optimalisatie van het bandbreedteverbruik, verbeterde gegevensdoorvoer en maximale uptime van het netwerk.

De FortiGate 200G dankt zijn krachtige prestaties aan de SP5, de vijfde generatie security processing unit van Fortinet en de FortiGuard AI-Powered Security Services. Deze kracht blijkt uit de onderstaande Security Compute Rating-tabel, die de prestaties van de populairste firewalls op de markt vergelijkt met de beoogde prestatiewaarden van de FortiGate 200G-serie:

De prestatiewaarden voor bescherming tegen cyberbedreigingen worden gemeten terwijl de firewall, IPS, applicatiebeheer, bescherming tegen malware en logging zijn ingeschakeld. De waarden voor de oplossingen van concurrenten zijn ontleend aan publiekelijk toegankelijke bronnen. Andere leveranciers hanteren mogelijk afwijkende testmethoden. Alle waarden voor het energieverbruik zijn afkomstig van externe gegevensbladen en hardwarehandleidingen. Er wordt telkens uitgegaan van het maximale energieverbruik. De prestatiemaatstaven voor de Palo Alto PA-1410 en Juniper SRX345 zijn exclusief Power over Ethernet (PoE).
De prestatiewaarden voor bescherming tegen cyberbedreigingen worden gemeten terwijl de firewall, IPS, applicatiebeheer, bescherming tegen malware en logging zijn ingeschakeld. De waarden voor de oplossingen van concurrenten zijn ontleend aan publiekelijk toegankelijke bronnen. Andere leveranciers hanteren mogelijk afwijkende testmethoden. Alle waarden voor het energieverbruik zijn afkomstig van externe gegevensbladen en hardwarehandleidingen. Er wordt telkens uitgegaan van het maximale energieverbruik. De prestatiemaatstaven voor de Palo Alto PA-1410 en Juniper SRX345 zijn exclusief Power over Ethernet (PoE).

Een uitgebreide oplossing voor beveiliging aan de rand van campusnetwerken

De oplossing Secure Networking van Fortinet is opgebouwd uit diverse vaste en draadloze producten zoals een ngfw, Ethernet-switches en access points. Deze maken allemaal gebruik van hetzelfde besturingssysteem (FortiOS) en vormen een integraal onderdeel van de Fortinet Security Fabric. Deze unieke aanpak maakt een soepele integratie van netwerkhardware en uiterst geavanceerde beveiligingstechnologie mogelijk. Organisaties kunnen bijvoorbeeld FortiGate-firewalls zoals de FortiGate 200G Series inzetten als draadloze controller binnen omgevingen aan de netwerkrand. Dit draagt bij aan 360 graden overzicht, integrale beveiliging van het campusnetwerk en een ongekende mate van grip en risicoreductie.

Pin It on Pinterest

Share This