Palo Alto Networks voegt AI-laag toe aan haar platformen met Precision AI

10 mei 2024

Palo Alto Networks lanceert Precision AI, een AI-gedreven oplossing die sneller moet zijn dan de cybercriminelen, en netwerken en infrastructuur proactief moet verdedigen. De nieuwe tool combineert machine learning, deep learning en generatieve AI, en is ingebouwd in Palo Alto Networks’ Strata (netwerk security), Prisma (cloud applicaties security) en Cortex (SecOps) platformen. 

“Bedrijven moeten verder kijken dan de afzonderlijke processen en oplossingen. Ze moeten de voordelen inzien van een geconnecteerd platform dat meer is dan een simpele technologiestapel. Een geconnecteerd platform is een kritisch bedrijfsmechanisme en een drijfveer voor succes,” aldus Nikesh Arora, voorzitter en CEO van Palo Alto Networks. “Platformisatie is de juiste aanpak, met geïntegreerde oplossingen die AI zowel kunnen beschermen als kunnen inzetten voor de beste resultaten. Precision AI van Palo Alto Networks is een game changer. Voor de eerste keer in de cybersecurity geschiedenis neemt de verdediger de bovenhand op de aanvallen”, gaat Nikesh verder. 

De functionaliteiten van Precision AI zijn onder andere:

AI bestrijden met AI

– De Precision AI Security Bundle biedt geavanceerde securitydiensten aan, waaronder URL-filtrering, bescherming tegen bedreigingen, Advanced Wildfire, en DNS-beveiliging. Deze diensten maken gebruik van AI om gesofisticeerde webgebaseerde bedreigingen, zero day dreigingen, command-and-control aanvallen en DNS hijacking aanvallen te bestrijden.

* AI by Design 

– AI Access Security laat medewerkers toe AI-tools te gebruiken, en geeft securityteams volledige visibiliteit, krachtige controle, databescherming en proactieve bedreigingspreventie.

– Prisma Cloud AI Security Posture Management (AI-SPM) beveiligt het AI-ecosysteem door kwetsbaarheden te identificeren en misconfiguraties in modellen, applicaties en bronnen prioriteit te geven. Dit verbetert de naleving met de wetgeving en verkleint de blootstelling van gegevens, waardoor de integriteit van het AI-security raamwerk ook beter wordt.

– AI Runtime Security helpt bedrijven AI-gedreven apps te bouwen door het hele AI app ecosysteem te beveiligen. De oplossing biedt bescherming tegen runtime bedreigingen zoals injecties, DoS modellen en onveilige outputs. 

– Nieuwe Code to Cloud AI-functionaliteiten met een zicht op de aanvalsroute en straalanalyse. Geeft aanbevelingen voor remediëring voor complexe risico’s, mogelijke inbraakroutes, en hoe risico’s snel kunnen spreiden.

Security vereenvoudigen met AI via copilots aangedreven door Precision AI in Palo Alto Networks’ Strata, Prisma en Cortex platformen.

Precision AI komt tot zijn recht dankzij de platformaanpak van Palo Alto Networks. Platformisatie verwijdert de silo’s van verschillende oplossingen, met alle voordelen van een eengemaakte security. 

Lees hier meer over Precsion AI.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This