UPEO laat Salesforce-klanten AI-ervaring opdoen met CLAIRE en SAM

7 mei 2024

Salesforce-specialist UPEO lanceert met CLAIRE en SAM twee nieuwe producten die organisaties moeten helpen vertrouwd te raken met Artificiële Intelligentie (AI). Door CLAIRE en SAM te gebruiken, kunnen bedrijven ervaring opdoen met AI en meteen al efficiëntiewinsten boeken. CLAIRE werd in co-creatie ontwikkeld met de Canadese interieurketen Bouclair. 

“Op de Gartner hypecycle zit Artificiële Intelligentie momenteel in een piek van hooggespannen verwachtingen,” zegt Sara Mathijs, co-founder van UPEO. “Die fase wordt normaal gevolgd door een fase van diepe ontgoocheling. Door CLAIRE en SAM te gebruiken, vermijden organisaties die fase van ontgoocheling en worden ze sneller productief met AI.” 

CLAIRE is een framework dat de kracht van AI koppelt aan alle data in de Salesforce-systemen van klanten. CLAIRE kan ingezet worden bij het automatiseren van repetitieve taken, bijvoorbeeld het formuleren van antwoorden op repetitieve vragen van klanten die in de Service Cloud binnenkomen. CLAIRE werd ontwikkeld in co-creatie met het Canadese Bouclair. Als winkelketen die ook online heel actief is, krijgt de servicedesk van Bouclair veel vragen over de verzenddatum van een bestelling, hoe een beschadigde bestelling omgeruild kan worden, of een pakket naar een fysieke winkel kan gestuurd worden… Om een dergelijke vraag op te lossen, moet de service agent vaak informatie opzoeken in diverse systemen. “CLAIRE automatiseert die taak,” zegt Jean-Sébastien Ré, manager digital operations bij Bouclair. “CLAIRE zoekt alle informatie op, correleert alle data met onze interne procedures en suggereert een oplossing aan de service agent, inclusief de mail die de agent naar de klant kan sturen.” Om het systeem slimmer te maken, geeft de service agent feedback over de uiteindelijke oplossing van de case. 

SAM van haar kant, is een AI-assistent in de interface van Slack en die gekoppeld wordt met alle onderdelen van de Google Workspace Suite (kalender, mail, Google Drive…). Via een conversatie in Slack kan de gebruiker informatie opvragen uit die Workspace Suite en die koppelen aan Salesforce. 

Zo kan een commercieel medewerker bijvoorbeeld aan SAM vragen met welke klanten de komende week ontmoetingen op de planning staan en welke open opportuniteiten er bij die klant zijn.

“Zowel CLAIRE als SAM zijn platform- en model-agnostisch,” zegt Frederik Pardon, de architect bij UPEO die beide tools ontwikkelde. “Ze kunnen zowel samenwerken met OpenAI, Gemini, Anthropic als met Lambda of Mistral. Belangrijk om weten is wel dat de data van klanten ten allen tijde binnen hun eigen omgeving blijven, en niet gedeeld worden met deze platformen of modellen. We gebruiken enkel een API om met hun AI-motor te verbinden.” 

Na enkele maanden CLAIRE gebruikt te hebben, is Bouclair al tevreden over de resultaten die de oplossing levert. “CLAIRE was meteen al stabiel,” zegt Jean-Sébastien Ré. “Al heel snel was 40 tot 60% van de antwoorden accuraat. We streven ernaar om tot 80% accuraatheid te komen.”

“Drie jaar geleden startten we als consultancy, maar inmiddels hebben we al diverse eigen producten ontwikkeld voor het Salesforce ecosysteem,” zegt Sara Mathijs. “CLAIRE en SAM zijn exemplarisch voor de manier waarop we samenwerken met klanten om hun uitdagingen op te lossen. Samen analyseren we de probleemstelling en bouwen we er een oplossing voor die we vervolgens ook aan andere klanten kunnen aanbieden.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This