Dematic voltooit AutoStore-project voor Righi Elettroservizi

1 mei 2024

Dematic heeft de levering en installatie voltooid van een AutoStore-systeem voor Righi Elettroservizi SpA. Dat is een toonaangevend Italiaans bedrijf op het gebied van industriële automatisering, systeemintegratie en informatietechnologie. 

De complexiteit van het inkopen van materialen was de afgelopen twee jaar uitgegroeid tot een mondiale uitdaging, die de dagelijkse processen bij Righi Elettro Servizi beïnvloedde. Daarom besloot men snel te reageren op de veranderde supply chain omgeving, om op koers te kunnen blijven voor de groeistrategie. Het bedrijf is zowel nationaal als wereldwijd actief, rechtstreeks of via haar dochterondernemingen en wilde de opslag en de prestaties van het voorbereiden van productieorders verbeteren. Als reactie op de aanhoudende uitdagingen in de supply chain richtte Righi Elettroservici zich op het uitbreiden van de magazijnvoorraad. Met als doel om langere doorlooptijden aan te kunnen, waarbij bevoorrading als een cruciaal onderdeel van de strategie wordt gezien.

Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Mercato Saraceno, nabij de kustplaats Rimini, was ervan overtuigd dat Dematic’s oplossing het beste antwoord zou zijn op de wereldwijde leveringsproblemen. Het geïnstalleerde compacte ‘goods-to-person’ geautomatiseerde opslag- en ophaalsysteem, vereist geen extra vloeroppervlak en vereenvoudigt de opslag van aanvullende voorraad. Geïnstalleerd op een oppervlakte van 170 m2, kan het stand-alone systeem opslag bieden voor maximaal 480 m3 aan producten. De oplossing omvat een raster van 16 niveaus met 5.800 bakken (330 mm), zeven R5-robots en twee carrouselpoorten voor het orderpicken, en een enkele opslagcarrouselpoort.

De geautomatiseerde oplossing is geïntegreerd in de bestaande omgeving voor materiaalopslag, waardoor de efficiëntie, kwaliteit en veiligheid een impuls krijgen. Het heeft ook al bewezen een belangrijke rol te spelen bij het sneller en nauwkeuriger verwerken van grote hoeveelheden artikelen, wat heeft geleid tot een efficiënter beheer van de verwachte toename van de productievolumes. Met de Dematic-oplossing, die binnen elf maanden in bedrijf is gesteld, wordt verwacht dat de ordervoltooiing zal worden versneld en dat er sneller aan de eisen van de klant kan worden voldaan, waardoor hun tevredenheid toeneemt. Een orderpick is nu in 35 seconden voltooid, wat een tijdsbesparing van bijna 50 procent betekent.

Dematic’s oplossing heeft tevens geleid tot een duidelijke verbetering van de traceerbaarheid van materialen en Righi kan ook gemakkelijker de routering van materialen (aankomst, opslag en uitgang) binnen zijn faciliteit bepalen. Een bijkomend voordeel is de volledige integratie van het Autostore-systeem met het eerder geïnstalleerde magazijnbeheersysteem van het bedrijf, zonder nieuwe software-investering. Dit heeft de magazijnbeheerders in staat gesteld de materiaalstroom te blijven beheren met behulp van een systeem waarmee ze al vertrouwd waren.

“Wij zijn onder de indruk van Dematic’s wereldwijde netwerk aan marktkennis en hun organisatiestructuur”, zegt Luca Righi, Operation & Supply Manager. “Daardoor kunnen ze op een efficiënte wijze het soort oplossingen met hoge prioriteit implementeren zoals ons management vereist”. Rosario Filomena, sales manager bij Dematic, merkt op: “Het systeem biedt de voordelen die de klant verwachtte voor het verwerken van alle materialen die nodig zijn voor de productie van schakelborden. En Righi Elettroservizi, al vele jaren een leverancier van Dematic, is een van onze beste klanten geworden!”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This