IBM neemt HashiCorp over om hybride cloudplatform te creëren

25 april 2024

IBM en HashiCorp hebben bekendgemaakt dat IBM van plan is HashiCorp over te nemen voor $35 per aandeel in contanten, wat neerkomt op een totaalbedrag van $6,4 miljard. Deze overname geeft IBM de beschikking over een reeks producten voor het beheren van hybride en multicloud-omgevingen. Hiermee wil het concern zijn positie versterken in de snelgroeiende wereld van AI-gedreven applicaties.

Voorbeeld van het gebruik van IBM Watsonx om tijdens de uitreiking van de GRAMMY Awards berichten te genereren voor gebruik op sociale media.

HashiCorp staat bekend om zijn oplossingen op het gebied van infrastructuur- en beveiligingsbeheer. Organisaties kunnen hiermee hun hybride en multicloud-omgevingen beheren, beveiligen en automatiseren. Door de overname krijgen IBM-klanten toegang tot een breed scala aan oplossingen voor lifecycle management van cloudinfrastructuren en -beveiliging, waaronder HashiCorp’s Terraform voor infrastructuurprovisionering in dergelijke omgevingen.

Arvind Krishna, voorzitter en CEO van IBM, benadrukt het groeiende belang van hybride cloud en AI. Hij merkt in en persbericht over de acquisitie op dat de overname van HashiCorp IBM in staat stelt om een allesomvattend hybride cloudplatform te creëren dat is ontworpen voor het AI-tijdperk. Met de groei van cloud-native workloads en AI-toepassingen worden ontwikkelaars geconfronteerd met een steeds meer heteroge, dynamische en complexe infrastructuur, waardoor effectief beheer en automatisering essentieel worden.

HashiCorp’s producten, waaronder Terraform en Vault, worden gebruikt door 85% van de Fortune 500-bedrijven, stelt IBM, organisaties die vaak ook al klant van IBM zijn. De overname van HashiCorp zal dan ook naar verwachting tot aanzienlijke synergie leiden op meerdere gebieden. Denk aan de tools en oplossingen van Red Hat, Watsonx, gegevensbeveiliging, IT-automatisering en adviesdiensten.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This