EuNetworks voegt glasvezelnetwerk toe in Brussel

23 april 2024

EuNetworks heeft aangekondigd dat het bedrijf een nieuw glasvezelnetwerk heeft toegevoegd in Brussel, België. Dit netwerk is ontworpen om te voldoen aan de groeiende vraag naar connectiviteit in de regio en zal een belangrijke rol spelen in het ondersteunen van de digitale infrastructuur van Brussel als hoofdstad van de Europese Unie.

Het nieuwe glasvezelnetwerk in Brussel is ontworpen met een hoge dichtheid om te voorzien in de behoeften van bedrijven die steeds meer afhankelijk zijn van snelle en betrouwbare connectiviteit. Met de groeiende vraag naar data-intensieve toepassingen, zoals cloud computing, videoconferenties en het Internet of Things (IoT), wil dit netwerk een rol spelen in het ondersteunen van de digitale transformatie van bedrijven in de regio.

“België is een groeiende digitale hub, met aanzienlijke investeringen in de regio om opkomende technologietrends zoals IoT en GenAI te ondersteunen, die de adoptie van de cloud en strategieën stimuleren,” zei Paula Cogan, Chief Executive Officer van euNetworks. “Onze investeringen in Brussel en breder België versterken onze leidende positie in de Europese kritieke infrastructuur, terwijl we ons richten op de voortdurende verdichting van de regio met hoge bandbreedtevraag van FLAP (Frankfurt, Londen, Amsterdam en Parijs). We blijven ons richten op het leveren van een onderscheidend voorstel aan de markt, waarbij we unieke en schaalbare netwerkroutes aanbieden aan onze klanten tussen belangrijke datacenters. We hebben ook een sterke pijplijn van lopende investeringen om hun groeiende bandbreedtebehoeften verder te ondersteunen, waarbij we verder bouwen op de investering die we vorig jaar hebben gedaan. Ik ben erg trots op wat het team heeft bereikt in een relatief korte tijd, waarbij we ons achttiende metro netwerk op de markt hebben gebracht. We hebben ook onze lokale operaties en verkoop aanwezigheid uitgebreid, waardoor we sterke ondersteuning bieden aan onze klanten lokaal terwijl ze verder gaan met hun infrastructuurinvesteringen.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This