Palo Alto Networks lanceert als eerste SOC-platform geoptimaliseerd voor de cloud

17 april 2024

Cybersecurityaanbieder Palo Alto Networks lanceert nieuwe cloudfunctionaliteiten voor SOCs (Security Operations Center).  Dankzij innovaties in haar SOC-platform, Cortex XSIAM, kunnen Security-teams cloudbedreigingen vanaf nu detecteren en remediëren in één unieke oplossing. Cortex XSIAM wordt zo het eerste SOC-platform dat geoptimaliseerd is voor de cloud.  

Hoewel veel bedrijven in de cloud zitten, zijn veel SOC-oplossingen er niet voor ontworpen. De nieuwe Cortex XSIAM for Cloud-functionaliteiten bieden clouddetectie en -respons aan op één platform. Het platform houdt rekening met de unieke architectuur van cloudapplicaties, begrijpt de bijzondere eigenschappen van cloudbedreigingen, en helpt SOC-analisten met hun real-time security.

Gonen Fink, SVP of Products voor Cortex en Prisma Cloud, zegt: “Cloudbeveiliging toevoegen aan ons Cortex XSIAM-platform past binnen onze strategie om een SOC-platform te bouwen dat aangedreven wordt door AI en automatisatie. Data silos worden zo afgebroken. Dat komt de efficiëntie van onder andere SecOps-teams alleen maar ten goede. Met Cortex XSIAM for Cloud brengen we een eengemaakte security-oplossing op de markt in één platform. Klanten kunnen sneller reageren en veiliger werken.”

De nieuwe Cloudfunctionaliteiten in Cortex XSIAM zijn onder andere:

– Complete interface en workflow: SOC-analisten hebben dankzij een nieuwe Cloud Command Center een compleet overzicht van alle cloudassets. Securityteams kunnen bedreigingen zo sneller identificeren en remediëren.

– Uitgebreide security-agent: Een uitgebreide versie van de Cortex XDR Agent combineert de runtime beveiliging van Cortex met de compliance managementfunctionaliteiten van Prisma Cloud voor een complete clouddetectie en – respons. Securityteams hebben zo geen nood meer aan 2 agents en krijgen een betere visibiliteit over hun gehele beveiliging.   

– Native integratie met Prisma Cloud: Dankzij een nieuwe integratie met Prisma Cloud kan onder andere nog meer context worden toegevoegd aan cloudassets, waardoor incidenten bijvoorbeeld nog makkelijker gegroepeerd kunnen worden. 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This