Met nieuwe benoeming in topmanagement wil Aggreko impuls geven aan energietransitie

3 april 2024

Na de benoeming van een nieuwe president voor Europa, heeft Aggreko zijn plannen voor 2024 en daarna geformaliseerd met de lancering van Energizing Change. Dit is het nieuwe duurzaamheidskader waarin de ondersteuning van de energietransitie centraal staat.

Robert Wells – voormalig Managing Director van Aggreko’s activiteiten in Afrika, het Midden-Oosten en Azië- Pacific en hoofd van Global Events – is door het bedrijf benoemd tot Europees President. Hij behoudt daarnaast de verantwoordelijkheid voor Global Events. Met als belangrijkste doel om Europese klanten toegang te verlenen tot nieuwe, groenere technologieën ter ondersteuning van hun decarbonisatieproces, is Wells van plan Aggreko’s Energizing Change-raamwerk in de regio stevig te verankeren.

Robert Wells

Het Energizing Change-framework bepaalt hoe Aggreko zowel intern als samen met zijn gevarieerde klantenportfolio over de hele wereld werkt. Het stelt Aggreko en de bedrijven waarmee het in een breed scala van sectoren met uiteenlopende eisen samenwerkt in staat om koolstofarme energie- en temperatuurbeheersingstechnologieën en efficiëntere manieren van werken te integreren. Het raamwerk vormt een cruciaal onderdeel van de propositie van het bedrijf in een tijd waarin duidelijke actie nodig is om de energieveerkracht, economische levensvatbaarheid en actie op het gebied van het klimaat in evenwicht te brengen.

Centraal in het raamwerk staat een reeks grote investeringen die de industrie een directere toegang geven tot schonere en groenere energiebronnen. Denk hierbij onder andere aan de uitbreiding van Aggreko’s portfolio van kleine, middelgrote en grote batterij-energieopslagoplossingen (BESS).

BESS geeft energie-intensieve sectoren zoals manufacturing, datacenters en de bouw de kans om schonere energiebronnen op locatie te integreren. Ook biedt het gebruik van BESS veel flexibiliteit, wat steeds belangrijker wordt voor bedrijven in heel Europa. Zij zullen ook een sleutelrol spelen bij het met behulp van hybride toepassingen koolstofvrij maken van de Europese bouwsector. Deze sector is doorgaans nog sterk afhankelijk van dieselenergie. De nieuwste investering maakt deel uit van de ruim 140 miljoen dollar die voor 2023 en 2024 is uitgetrokken om Aggreko’s Greener UpgradesTM-leveringsprogramma uit te breiden met onder andere nieuwe ketels, Stage V-generatoren, batterijen en koelmachines.

Aggreko zal deze investeringen gebruiken om een cruciale bijdrage te leveren aan het koolstofvrij maken van veel van zijn belangrijkste branches, waaronder manufacturing en PCR, evenementen, bouw en datacenters. Deze aanpak kunnen we al terugvinden in projecten in heel Europa, waaronder een raffinaderij in Roemenië. Hier heeft het gebruik van een Greener Upgrade-oplossing de CO2-uitstoot, de afvalstromen en de bedrijfskosten al aanzienlijk kunnen verminderen. De hybride oplossing van fotovoltaïsche zonne- energie en gecombineerde warmte en kracht recupereert in deze raffinaderij afvalwarmte uit uitlaatgassen en gebruikt tevens een gasbijproduct uit het proces van het bedrijf. De Greener Upgrade-oplossing produceert daarmee elektriciteit voor het elektriciteitsnet en activiteiten ter plaatse.

Veerkracht bieden op het gebied van energievoorziening is een andere belangrijke kracht van Energizing Change. Energy resilience is cruciaal in een wereld waarin hoge energiekosten en netbeperkingen een uitdaging blijven vormen voor de economische ontwikkeling.

Aggreko ondersteunt energie-intensieve sectoren zoals manufacturing, bouw en datacenters en zal met klanten blijven samenwerken om oplossingen te introduceren die de veerkracht ter plaatse verbeteren en de impact op het milieu verminderen bij de overgang naar een duurzaam energiemodel.

Energizing Change bouwt voort op Aggreko’s reputatie als leverancier van oplossingen die bedoeld zijn om de energievoorziening veilig te stellen in de vorm van een overbrugging tussen de huidige en toekomstige situatie. Het nieuwe framework ondersteunt de overstap naar hernieuwbare energiebronnen door tijdelijke oplossingen te bieden ter ondersteuning van de constructie en inbedrijfstelling van de energiesystemen van morgen. Zo heeft Aggreko in samenwerking met belangrijke klanten in de bouwsector het gebruik van BESS in combinatie met alternatieve brandstoffen zoals waterstofbehandelde plantaardige olie (HVO) kunnen testen. Hierdoor is de uitstoot en het brandstofverbruik met 45% gedaald.

Het streven naar energie-efficiëntie maakt ook deel uit van het raamwerk, waarbij het bedrijf zijn aanpak van digitalisering uitbreidt via monitoring op afstand en diensten op het gebied van data-analyse. Dit zorgt ervoor dat apparatuur optimaal functioneert, waar deze ook wordt ingezet.

Robert Wells, Europa President bij Aggreko, voegt hieraan toe: “Energizing Change legt onze visie en onze doelstellingen uit. Het stelt doelen, creëert actie voor ons bedrijf en geeft aan klanten het signaal dat we ons inzetten voor positieve verandering die op pragmatische wijze tot stand wordt gebracht. Nu de focus op het opbouwen van veerkracht en het realiseren van de transitie naar hernieuwbare energie steeds intensiever wordt, zet Aggreko zich in voor het voortzetten van de ondersteuning van klanten in heel Europa.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This