Verizon Business bouwt private 5G-omgeving voor Audi AG automotive testbaan

23 februari 2024

Verizon Business en Audi AG kondigen vandaag een partnerschap aan voor het bouwen van een ultramodern privénetwerk en een technische testomgeving op Audi’s autotestbaan in Neustadt, Duitsland. Het dynamische, multi-core draadloze netwerk is ontworpen voor het nabootsen van netwerkomstandigheden wereldwijd. Het beschikt over op maat gemaakte replica’s van het openbare netwerk van Verizon in de Verenigde Staten, lokale Europese netwerken en het roamingnetwerk van Audi’s MVNO-partner in Asia-Pacific. Audi en andere merken van de Volkswagen Group hebben toegang tot de baan en het netwerk. 

De geografische flexibiliteit van het testbaannetwerk in Neustadt levert, naarmate de auto-industrie verder ontwikkelt richting softwaregedefinieerde voertuigen, een wereldwijd concurrentievoordeel. Dit voordeel ontstaat door het stroomlijnen van de de multi-territoriale R&D-testcyclus, het beter nabootsen van de ervaringen van bestuurder en passagier over heel de wereld en het bieden van toegang tot de nieuwste netwerk- en applicatietechnologie. Testbare applicaties zijn onder andere spraak, video, veiligheid, autonome mobiliteit, vehicle-to-cloudcommunicatie, OEM-klantinteracties, cellulaire vehicle-to-everything (C-V2X) features en functionaliteiten, en nog veel meer. 

Voor het bereiken van geografische flexibiliteit en technologische mogelijkheden, gebruikt Verizon Business een krachtig partnerecosysteem. Het netwerk gebruikt een dubbel 5G- en LTE Modular Private Wireless-platform van Nokia, C-V2X en private MEC-infrastructuur met AWS Outposts van Amazon Web Services. Ook het gebruikt het realtime video- en de datatransmissietechnologie van Smart Mobile Labs (full HD-streaming, push-to-talk, push-to-video, stream recording, etc.). 

“Onze behoeften voor dit testtraject waren complex en multidimensionaal en omvatten veel technologieën, geografische netwerkomstandigheden en trends in de sector. Verizon Business biedt een complete oplossing die tijd en kosten uit de testcyclus haalt. Dit geeft ons een concurrentievoordeel op de wereldmarkt,” zegt Petr Kozak, Head of Development Infotainment, Connectivity, Data Management en Artificial Intelligence bij Audi AG. 

“Dit gaat verder dan alleen het uitrusten van een werklocatie met een privaat netwerk. Het gaat over wereldwijde netwerkomstandigheden naar één testfaciliteit. Waardoor Audi, als we kijken naar de toekomst, de nu al hoge eisen van de mobiliteitsmarkt overtreft,” zegt TJ Fox, SVP van IoT en Automotive, bij Verizon Business. “Voertuigen zijn in toenemende mate niet alleen een transportmiddel, maar ook een middel voor communicatie, entertainment, educatie en werk. Het zijn in feite mobiele telefoons en krachtige computers op wielen. Dat betekent dat het voertuig van de toekomst vol zit met technologie. Dit moet werken onder veel verschillende netwerkomstandigheden. Audi en Verizon Business spelen in op deze behoeften met deze ultramoderne faciliteit.” 

Verizon Business is eindverantwoordelijke voor de levering en ondersteuning van het krachtige, stabiele en veilige private LTE/5G-netwerk. Met de tijd kan dit netwerk worden aangepast aan de ontwikkelingen van de 3GPP-standaard. 

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This