BMW kiest 3DEXPERIENCE van Dassault Systèmes als basis voor nieuw engineeringplatform

5 februari 2024

Het 3DEXPERIENCE-platform van Dassault Systèmes wordt het hart van BMW’s nieuwe engineeringplatform. Meer dan 17.000 werknemers uit verschillende technische disciplines zullen hierop vertrouwen om de ontwikkeling van voertuigen te versnellen, van idee tot productie.

Een snelle time-to-market van duurzame producten en oplossingen op basis van geavanceerde technologie levert in de mobiliteitsindustrie een enorm onderscheidend vermogen op. De samenwerking die Dassault Systèmes en BMW Group nu zijn aangegaan, laat zien hoe fundamenteel de rol van het 3DEXPERIENCE-platform hierbij is.

Het platform stelt bedrijven in staat om sneller geavanceerde producten te ontwikkelen en te leveren. De mogelijkheden die de virtual twin-technologie van het 3DEXPERIENCE-platform biedt, stroomlijnen de samenwerking binnen de onderneming. Ook maakt het gebruik van virtual twins het dankzij hun datagestuurde aanpak mogelijk om de enorme complexiteit op het gebied van connected en autonome voertuigtechniek te beheersen.

3DEXPERIENCE centraal

Het 3DEXPERIENCE-platform komt centraal te staan in BMW’s toekomstige productontwikkeling, waarbij alle technische disciplines werken met een virtuele tweeling van elk voertuigmodel, inclusief varianten, met realtime, geïntegreerde gegevens. Dit stelt teams in staat om componenten efficiënter te hergebruiken, de complexiteit van modelvariaties te beheersen en de ontwikkelingstijd te verkorten.

BMW kan ook moeiteloos gegevens van bestaande IT-systemen overzetten en het platform uitbreiden met disciplines zoals modellering en simulatie.

Hoger kwaliteitsniveau

Het strategisch partnerschap tussen Dassault Systèmes en BMW Group vormt een nieuwe fase in een  samenwerking die al heel lang bestaat. Decennialang bundelen de twee bedrijven hun kennis en knowhow om technologische innovatie te bevorderen op gebieden als productieplanning en scheduling, het ontwerpen van componenten en productie-efficiëntie.

“Om ons engineeringproces te optimaliseren, zullen wij digitaal moeten denken, connected samenwerking mogelijk maken en vertrouwen op geïntegreerde data. Voor BMW Group zal het 3DEXPERIENCE-platform deze aanpak ondersteunen en helpen een hoger kwaliteitsniveau in onze processen te bereiken”, aldus Julien Hohenstein, Vice President Processes, Digitalization, Governance Idea to Offer bij BMW Group Research and Development.

“BMW Group en Dassault Systèmes zijn beide sterk door technologie gedreven bedrijven die een nieuw tijdperk van gedeelde innovatie betreden om de beste producten in hun klasse te leveren”, aldus Laurence Montanari, Vice President, Transportation & Mobility Industry, Dassault Systèmes. “Met het 3DEXPERIENCE-platform kan BMW Group zijn technisch ontwikkelingsproces opnieuw ontwikkelen om zijn klanten de meest gepersonaliseerde en duurzame ervaringen te bieden.”

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This