Rittal demonstreert synergie met zusterbedrijf Eplan en productinnovaties op vakbeurs Indumation

2 februari 2024

Rittal is van 31 januari tot en met 2 februari aanwezig op Indumation in Kortrijk Xpo. De speler op het vlak van behuizingstechniek en IT-infrastructuur onthult drie nieuwe producten tijdens deze grootste Belgische vakbeurs voor industriële automatisering: zijn nieuwe VX-sokkelsysteem, de modulaire CS Toptec-buitenbehuizing en de AX- en KX-kasten in roestvast staal. Naast deze nieuwigheden zet Rittal onder het motto “Connecting ecosystems. Smarter.” dit jaar weer de synergie met Eplan in de verf op de vakbeurs. Ook zusterbedrijf German Edge Cloud demonstreert op de gedeelde beursstand.

De wereld van behuizingstechnieken staat niet stil. Daarom optimaliseert en vernieuwt Rittal voortdurend zijn aanbod van behuizingen, montagemateriaal en toebehoren. Tijdens vakbeurs Indumation in Kortrijk Xpo stelt de specialist daarom drie nieuwe productinnovaties voor die vanaf januari 2024 beschikbaar zijn: het nieuwe VX sokkelsysteem, de modulaire CS Toptec-buitenbehuizing en de AX- en KX-kasten in roestvast staal. Daarnaast is er aandacht voor innovaties op het vlak van stroomverdeling in de RiLine- en Ri4Power-reeksen en nieuwe koeloplossingen voor buitentoepassingen.

Veelzijdig sokkelsysteem

Het VX-sokkelsysteem biedt een ongekende veelzijdigheid voor diverse kasttoepassingen. Met zijn indrukwekkende stabiliteit en eenvoudige montageopties opent dit systeem nieuwe mogelijkheden voor sokkelconstructies, wat resulteert in tijdsbesparing en verbeterde montagemogelijkheden. Binnenin zijn verschillende installatiemogelijkheden voor VX-accessoires. Het sokkelsysteem hanteert hetzelfde gatenpatroon als het vorige systeem, waardoor deze gemonteerd kan worden met oudere kastplatformen. Het vorige VX-sokkelsysteem wordt geleidelijk uit productie genomen tussen 1 januari en 31 maart 2024.

Modulair

De CS Toptec-buitenbehuizing beschikt over een koppelbare dubbelwandige structuur en een geïntegreerde sokkel van 100 mm hoogte. Dat biedt een naadloze oplossing voor buiteninstallaties. Dit systeem, inclusief de deur, achterwand en beschermdak, is beschikbaar in verschillende afmetingen en modulair, wat betekent dat verschillende behuizingen gekoppeld kunnen worden naargelang de nodige grootorde van de installatie.

Roestvast

De AX- en KX-kasten in roestvast staal blinken uit door hun snelle interne installatie, waardoor systeemtoebehoren zonder bewerking geïnstalleerd kunnen worden. Met een eenvoudig montage- en aardingsconcept en handige montagelocaties op het achterpaneel vereenvoudigen deze kasten het installatieproces aanzienlijk. Beide nieuwe behuizingen zijn vanaf januari 2024 uit voorraad leverbaar. Oudere versies uit de AE-, KL- en BG-series zijn nog beschikbaar tot uiterlijk 30 juni 2024.

Connecting Ecosystems. Smarter.

Tijdens Indumation delen Rittal en Eplan opnieuw een standnummer. Samen met zusterbedrijf German Edge Cloud doen ze dat onder het motto “Connecting Ecosystems. Smarter.”. De symbiose tussen de zusterbedrijven, alle drie onderdeel van de Friedhelm Loh Group, is een duidelijk antwoord op de uitdagingen waarmee de maakindustrie wordt geconfronteerd. Met een slimme combinatie van hardware- en softwareoplossingen stellen de zusterbedrijven kastenbouwers in staat om digitale processen in hun hele waardeketen te optimaliseren en hun potentieel te ontsluiten, waardoor ze relevant blijven voor klanten op de weg naar digitale transformatie.

Eplan voorziet cutting edge 3D-engineeringsoftware voor kastsystemen, terwijl Rittal hoogwaardige kastsystemen levert en geavanceerde productiemachines ontwikkelt die naadloos integreren met Eplans oplossingen. Kastenbouwers kunnen daardoor hun productie grotendeels automatiseren. Die efficiëntie zorgt voor een kostenbesparing, terwijl de kwaliteit en nauwkeurigheid gegarandeerd blijven.

“Als enige partner ter wereld die zowel de software als hardware voor de automatisatie van productie in huis heeft, bieden wij kastenbouwers de zekerheid en ondersteuning die ze nodig hebben voor duurzame paneelbouw en productie van schakelapparatuur”, verklaart Danny Forré, Product Manager bij Rittal. “Op die manier kunnen we industriële spelers ontzorgen doorheen het volledige proces van kastenbouw, van de ontwikkeling tot de ingebruikname.”

Bezoekers van Indumation zijn van harte welkom om Rittal te bezoeken in hal 5 aan stand 550 om de nieuwe producten te ontdekken en de krachtige samenwerking tussen Rittal en Eplan in actie te zien.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This