Digital Realty kondigt Google Cloud Interconnect-aanwezigheid aan in Brussel

23 januari 2024

Digital Realty kondigt aan dat Google Cloud Interconnect nu beschikbaar is in Digital Realty’s datacenter in Brussel. Klanten hebben nu toegang tot Google Cloud-services via een redundante cross-connect en via ServiceFabric, de interconnectie- en orkestratieoplossing van Digital Realty.

Klanten van Digital Realty in het Brusselse datacenter kunnen nu cross-connects bestellen tussen hun private infrastructuur en het wereldwijde netwerk van Google Cloud, waardoor hybride IT-architecturen kunnen worden geoptimaliseerd. Enterprise-cliënten profiteren van een veilige en kostenefficiënte connectiviteit met Google Cloud, met lage latency en hoge performantie.

Bovendien ondersteunt ServiceFabric veel van de mogelijkheden van Digital Realty’s wereldwijde datacenterplatform PlatformDIGITAL, de ideale ontmoetingsplaats voor ondernemingen, met ongeëvenaarde toegang tot verschillende dichtbevolkte verbonden datagemeenschappen, waaronder meer dan 5000 klanten, meer dan 1.300 netwerkserviceproviders en meer dan 1.100 cloud- en IT-providers.

Met de toevoeging van het datacenter in Brussel host PlatformDIGITAL nu vijftien Google Cloud-locaties: Atlanta, Brussel, Kopenhagen, Düsseldorf, Frankfurt, Los Angeles, Madrid, Marseille, New York, Parijs, Santiago, São Paulo, Stockholm, Wenen en Zürich. Klanten kunnen rechtstreeks verbinding met elkaar maken op deze locaties, maar ook gebruik maken van virtuele toegang tot iedere Google Cloud-regio via ServiceFabric, en dat vanaf bijna 100 wereldwijde locaties.

Google Cloud Interconnect faciliteert de kortste weg naar klanten hun Google Cloud-resources. Tijdens de overdracht blijft het netwerkverkeer van klanten op het wereldwijde Google Cloud-netwerk: het raakt nooit het openbare internet, wat resulteert in verbeterde prestaties dankzij meer voorspelbare en meer betrouwbare routering. Bij het creëren van een nieuwe verbinding kunnen klanten kiezen voor een hosted verbinding geleverd door Digital Realty of een speciale verbinding met Google Cloud. Digital Realty levert de fysieke ontmoetingsplaats waar klanten en partners van Google Cloud directe verbindingen tot stand kunnen brengen en hybride IT-oplossingen en data-intensieve AI-workloads kunnen optimaliseren.

“Met veel genoegen kondigen we aan dat toegang tot Google Cloud Interconnect nu beschikbaar is in Brussel. Deze strategische uitbreiding is cruciaal voor bedrijven die willen opschalen en floreren in het digitale landschap van vandaag. Met deze nieuwe locatie stellen we klanten in staat om hun groei te versnellen met verbeterde connectiviteitsopties, waardoor ze het volledige potentieel van Google Cloud kunnen ontsluiten. We blijven ons inzetten om de tools en de infrastructuur te leveren die bedrijven nodig hebben om te slagen in hun digitale transformatietrajecten”, zegt Dirk van de Geer, Managing Director van Digital Realty in België.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This