SentinelOne breidt cloudbeveiligingsmogelijkheden uit met overname van PingSafe

4 januari 2024

SentinelOne kondigt zijn voornemen aan om PingSafe over te nemen. De overname van PingSafe’s cloud native application protection platform (CNAPP), in combinatie met SentinelOne’s cloud workload security- en cloud data security-mogelijkheden, moet bedrijven een volledig geïntegreerd platform bieden dat betere dekking, hygiëne en automatisering over hun gehele cloud footprint stimuleert.

De geplande integratie van PingSafe’s CNAPP in SentinelOne’s Singularity Platform betekent een paradigmaverschuiving in cloudbeveiliging. In plaats van te vertrouwen op point solutions of een zelfstandig cloudbeveiligingsplatform, hebben bedrijven nu toegang tot een gecombineerd, best-of-breed beveiligingsplatform, compleet met geavanceerde, realtime, door AI aangedreven beveiliging om de hele organisatie te beschermen: van endpoints en identiteiten, tot en met clouds.

“We zijn van plan cloudbeveiliging opnieuw te definiëren met de toevoeging van PingSafe en zo de beste cloudworkload-bescherming, AI en analysemogelijkheden te combineren met een moderne en uitgebreide CNAPP”, zegt Ric Smith, Chief Product and Technology Officer van SentinelOne. “Deze nieuwe benadering van cloudbeveiliging zal de complexiteit elimineren om door oplossingen met meerdere punten te navigeren, triage en onderzoek uit te voeren met een onvolledige context, of data door te sluizen tussen ongelijksoortige datasilo’s. In plaats daarvan kunnen organisaties hun volledige aanvalsoppervlak uitgebreid beheren vanuit één platform dat, in tegenstelling tot oudere CNAPP- en standalone-providers, de volledige context, realtime interactie en analyses levert die nodig zijn om meerfasige aanvallen op een eenvoudige, geautomatiseerde manier te correleren, detecteren en stoppen.”

SentinelOne heeft zijn cloudbeveiligingsmogelijkheden gestaag uitgebreid tot buiten de beveiliging van cloudworkloads, en de overname van PingSafe zal deze strategie versnellen. De stap sluit ook aan bij de Singularity Unity Release-strategie die SentinelOne in november aankondigde om beveiligingscentra te transformeren.

“SentinelOne is een pionier en leider op het gebied van AI-aangedreven beveiliging, en we delen een gemeenschappelijke missie om de cloud te beveiligen en het internet veiliger te maken”, zegt Anand Prakash, oprichter en CEO van PingSafe en een van ‘s werelds top vijf white hat-hackers. “De combinatie van onze geavanceerde CNAPP-mogelijkheden met SentinelOne’s marktleidende AI-beveiligingsplatform zal de cloudbeveiliging een boost geven door bescherming van wereldklasse te bieden voor multi-cloudinfrastructuur, van ontwikkeling tot implementatie.”

Bedrijfsbrede AI en analyses

PingSafe is een robuuste CNAPP-oplossing die dynamische, realtime monitoring van multi-cloud-workloads, eenvoudige installatie en configuratie en lage false-positive-percentages biedt. Klanten beschouwen het als superieur aan alternatieve oplossingen op de markt.

“Met meer dan 100 miljard dollar aan transacties die door ons netwerk stromen, is niets belangrijker dan het waarborgen van de veiligheid van onze omgeving”, zegt Ashwath Kumar, Principal Security Engineer bij Razorpay, een van de grootste betalingsverwerkers in India. “Met PingSafe kunnen we de ruis van veel CNAPP-oplossingen doorbreken door de meest kritieke bedreigingen te identificeren en te prioriteren en een offensieve aanpak te hanteren om deze te voorkomen voordat ze impact hebben op ons bedrijf.”

“We zijn actief in een gereguleerde maar groeiende sector. Het is een sector waarin je je razendsnel moet aanpassen aan veranderingen, en het garanderen van naleving daarbij is een belangrijke vereiste”, zegt Prajal Kulkarni, CISO Groww. “We moeten in staat zijn om foutieve configuraties in de cloud snel te identificeren, prioriteren en erop te reageren en problemen in onze grote cloudomgeving met elkaar in verband te brengen. PingSafe biedt ons een gecentraliseerd dashboard dat dit eenvoudig en kosteneffectief maakt.”

Met de overname van PingSafe zal SentinelOne gedifferentieerde mogelijkheden bieden, zoals het geavanceerd scannen van geheimen van runtime- en build-time-omgevingen en een engine voor aanvalsoppervlakbeheerregels die inbreuk- en aanvalssimulatiescenario’s uitvoert tegen op internet blootgestelde cloudactiva. Dit om te identificeren hoe een tegenstander deze assets mogelijk zou kunnen compromitteren. Deze mogelijkheden vormen een aanvulling op de kernmogelijkheden van CNAPP, zoals cloudbeveiligingsposture-beheer, Kubernetes-beveiligingsposture-beheer, agentless scannen op kwetsbaarheden en shift-left infrastructuur als code scanning.

“Gecombineerd met ons Singularity Data Lake, Purple AI, endpoint security en identiteitsbeveiligingsmogelijkheden, zal PingSafe ons in staat stellen een aantrekkelijk en kosteneffectief alternatief te bieden voor standalone CNAPP-producten, anders dan al het andere op de markt, en een superieure, meer geïntegreerde gebruikerservaring”, besluit Smith.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This