Zes maanden na de start: hoe gaat het met de jonge telecomoperator UNDO?

21 december 2023

UNDO, de Belgische mobiele operator met een sterke focus op duurzaamheid, heeft in de afgelopen zes maanden aanzienlijke vooruitgang geboekt en blijft groeien. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Op 25 juli ging UNDO van start met een uniek concept in ons land: 1 boom aanplanten voor elke nieuwe abonnee en klanten kunnen bijdragen aan projecten die hun CO2-uitstoot compenseren. UNDO zet de ambities van de COP28 over het beperken van de CO2-uitstoot nu al om in de praktijk. Wat begon als een ambitieus initiatief om de ecologische voetafdruk van mobiel telefoongebruik te verminderen, krijgt na zes maanden al concreet vorm: de aanplantingen in Congo zijn begonnen. De gebruikers van UNDO realiseren impact.

Momenteel telt UNDO bijna 3.000 actieve gebruikers die hun ecologische voetafdruk compenseren. In de afgelopen maanden heeft UNDO al 5.309 bomen geplant voor nieuwe activaties in het kader van UNDO Forest. Naast het engagement om 25.000 bomen te planten in Congo op 25 hectare, kunnen UNDO-gebruikers ook verschillende projecten van de bewoners in IBI Village in Congo steunen. Concreet werd er tot nu toe geld ingezameld voor de lokale school, het ziekenhuis, de boerderij en de bijenteelt. Dit toont aan dat UNDO niet alleen bewustzijn creëert over CO2-uitstoot, maar ook concrete acties onderneemt om het milieu te beschermen.

Elke maand ontvangen UNDO-gebruikers CO₂ kg’s in hun abonnement die gebruikt kunnen worden voor één van de UNDO Removal projecten. Ze kunnen kiezen tussen 3 technologische projecten die CO₂ verwijderen. Tot nu toe werd er bijna 4t CO₂ gecompenseerd door onze gebruikers. De resultaten tot nu toe zijn:

  • 1.784 kg CO2 gecompenseerd door alle UNDO gebruikers via Biochar gemaakt van pijnboomschors (project Biochar)
  • 1.075 kg CO2 gecompenseerd door alle UNDO gebruikers door CO2 verwijdering via mineralisatie (project Everest Carbon)
  • 957 kg CO2 gecompenseerd door alle UNDO gebruikers via de verwijdering en opslag van CO2 in beton (project Neustark)

Onderstaande projecten staan de komende maanden op de planning met het ingezamelde geld van de UNDO-community voor de add-ons “UNDO Forest”:

  • Beschermingskledij tegen bijen kopen
  • Banken en stoelen voor de school
  • Schoolmateriaal aankopen
  • Vaccinaties voor kinderen
  • Postnatale check-up voor jonge moeders
  • Landbouwmateriaal kopen

Dankzij de UNDO-app kunnen klanten nu de impact van hun mobiele apparaten op het milieu volgen en met een eenvoudige druk op een knop bijdragen aan milieuprojecten. UNDO Forest is een herbebossingsinitiatief dat 100% eigendom is van UNDO om de CO₂-uitstoot van de gebruikers te compenseren. De aanplantingen gebeuren in samenwerking met GI-AGRO, een lokale partner in IBI Village, 140 km ten oosten van Kinshasa. Tijdens de maand december en januari biedt het gunstige klimaat een uitgelezen kans om de cassaveplantjes (maniok) en acaciabomen te planten in Congo. Er werd voor acaciabomen gekozen omdat deze soort zeer snel groeit en dus snel CO2 uit de lucht kan halen. Het ideale weer en de vruchtbare bodem creëren een perfecte omgeving voor een succesvolle groei van cassave (maniok) en acacia.

UNDO heeft snel aan populariteit gewonnen, vooral onder jonge gebruikers die begaan zijn met duurzaamheid. Met de drie aantrekkelijke abonnementen die variëren in prijs en data, heeft UNDO een breed publiek weten te bereiken. Het lanceringsaanbod van 200 GB data voor €30 per maand, heeft veel aandacht getrokken.

CEO Laurent Bataille over de eerste zes maanden van UNDO: “We zijn voorlopig heel tevreden met onze groei en hopen nog veel meer mensen van onze goede doelen te overtuigen, want dankzij je mobiel verbruik doe je iets goed voor de planeet. We streven naar een duurzaam project waaraan elke gebruiker zijn steentje bijdraagt. Dit vertaalt zich in de UNDO Removal projecten die we geselecteerd hebben. In de toekomst zullen er nieuwe projecten in het CO2 compensatie-aanbod bijkomen. Maar ook ons UNDO Forest project is van groot belang, een project waar we 100% controle hebben over het uitvoeren van ons herbebossingsplan, net zoals de sociale projecten voor de lokale bevolking. Dankzij onze UNDO-gebruikersgroei kijken we er al naar uit om tegen eind volgend jaar de volgende 25ha land te herbebossen en we hopen daar niet te stoppen.”

UNDO blijft zich inzetten voor duurzaamheid en groei. De komende maanden zullen ze zich richten op het uitbreiden van hun diensten en het aantrekken van meer klanten.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This