Fortinet breidt Universal SASE uit via een strategische samenwerking met Digital Realty

11 december 2023

Fortinet maakt vandaag bekend dat het een strategische samenwerking is aangegaan met Digital Realty. Dit bedrijf is ’s werelds grootste leverancier van cloud- en carrier-neutrale oplossingen voor datacenters, colocatie en interconnects. Deze samenwerking versnelt de uitbreiding van de reikwijdte van Fortinet Universal SASE, dat al meer dan 100 wereldwijde locaties omvat. Dankzij het gebruik van PlatformDIGITAL, het wereldwijde datacenterplatform van Digital Realty, kunnen klanten van Fortinet hun over clouds en locaties verspreide hybride IT-workflows beveiligen.

“De uitbreiding van onze strategische samenwerking met Digital Realty zal bijdragen aan een versnelde uitbreiding van het wereldwijde cloudnetwerk van Fortinet, dat al ruim honderd SASE-locaties omspant. Het aantal gebruikers van onze Universal SASE-oplossing zal hierdoor snel toenemen”, zegt Michael Xie, de oprichter, bestuursvoorzitter en chief technology officer van Fortinet. “Onze klanten krijgen hiermee nog uitgebreidere toegang tot vanuit de cloud aangeleverde beveiliging en connectiviteit voor hun geografisch verspreide personeel, zodat ze de convergentie van netwerk- en beveiligingstechnologie zonder problemen kunnen omarmen.”

“Digital Realty brengt bedrijven en data samen met een integraal aanbod van oplossingen voor datacenters, colocatie en interconnects. Bedrijven in alle delen van de wereld maken gebruik van PlatformDIGITAL om hun multi-cloud en hybride cloud-netwerken en de beveiliging van hun bedrijfskritische applicaties kracht bij te zetten”, zegt Harm Joosse, global head of Strategy & Business Segments van de Service Providers-divisie van Digital Realty. “Dankzij de uitbreiding van onze samenwerking met Fortinet kunnen klanten moeiteloos overstappen op vanuit de cloud aangeleverde beveiliging dankzij naadloze toegang tot een uitgebreide Universal SASE-oplossing.”

Verdere uitbreiding van de wereldwijde reikwijdte van Fortinet Universal SASE

Deze samenwerking is een nieuw voorbeeld van de voortdurende investeringen van Fortinet in de uitbreiding van zijn wereldwijde cloudnetwerk. Dit zal bijdragen aan een snellere groei van het aantal gebruikers van zijn Universal SASE-oplossing. In het kader van deze samenwerking wordt de Fortinet Security Fabric geïntegreerd met de infrastructuur van Digital Realty voor nog krachtiger bescherming van de complete netwerkrand van het bedrijf, van de regio’s EMEA en Asia Pacific tot Noord-, Midden- en Zuid-Amerika. Zakelijke klanten kunnen op die manier hun hybride medewerkers vanaf elke locatie snel en veilig verbinden met bedrijfskritische applicaties, data en systemen. 

Fortinet zet zich voor de volle honderd procent in voor de uitbreiding van zijn SASE-activiteiten, zowel qua innovatie als investeringen, zoals uit het nieuws van vandaag blijkt. De strategie van Fortinet bestaat erin om de meest betrouwbare en veilige SASE-oplossing ter wereld aan te bieden. Daartoe hanteert het een tweeledige aanpak:

  • Voortdurende investeringen in speciaal geselecteerde en optimaal schaalbare Universal SASE-locaties. In de nabije toekomst zullen er nieuwe locaties bijkomen.
  • Verdere opschaling van zijn netwerk in samenwerking met vertrouwde partners als Google Cloud en Digital Realty.

Bouwen aan een ecosysteem op basis van een open fabric 

Technologische samenwerking in het kader van het Fortinet Fabric-Ready-programma staat aan de basis van de Fortinet Security Fabric. Dat geldt ook voor de samenwerking met Digital Realty en het gebruik van zijn ServiceFabric-oplossing.

Fortinet werkt met zijn partners samen aan de ontwikkeling van geïntegreerde oplossingen die klanten in staat stellen om te innoveren en meer waarde uit hun IT-omgeving te putten. De samenwerking met partners binnen het open ecosysteem van Fortinet in het kader van Fortinet Fabric-Ready levert elkaar aanvullende oplossingen op die geavanceerde netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit naar alle niveaus van de digitale infrastructuur van organisaties van brengen.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This