Tanium neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

21 november 2023

Tanium, de enige leverancier van Converged Endpoint Management (XEM), neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Tanium werd geselecteerd op basis van zijn bewezen ervaring met Microsoft Security-technologieën, zijn bereidheid om geavanceerde functionaliteit te verkennen en er feedback over te geven, en zijn nauwe relatie met Microsoft. 

“De impact van AI op cybersecurity is enorm. AI zal ervoor zorgen dat bedrijven eindelijk voorsprong kunnen nemen op cybercriminelen. Bij Microsoft zijn we bevoorrecht dat we een leidende rol hebben in het bevorderen van AI-innovatie. We zijn bovendien zeer dankbaar voor ons ongelooflijk sterke ecosysteem van partners, wiens werk van cruciaal belang is om klanten te helpen hun organisaties te beveiligen en met vertrouwen de vele voordelen van AI in hun omgevingen te brengen”, zegt Vasu Jakkal, CVP, Microsoft Security.

Tanium werkt samen met de productteams van Microsoft om de productontwikkeling van Security Copilot op verschillende manieren vorm te geven. Zo wordt samengewerkt op het vlak van de validatie en verfijning van nieuwe en aankomende scenario’s. Ook geeft Tanium feedback over de resultaten van de productontwikkeling binnen Microsoft. Bovendien helpt Tanium bij het ontwikkelen van de API’s die er voor zorgen dat Security Copilot kan worden uitgebreid.

“Generatieve AI en autonoom endpoint management (AEM) bieden enorme kansen in alle facetten van de security-branche, onder andere om organisaties te helpen risico’s te verminderen en tegelijkertijd kosten te besparen en een voorsprong te nemen op cybercriminelen”, zegt Matt Quinn, chief technology officer van Tanium. “Bij Tanium geloven we dat de krachtige AI in het hart van Microsoft Security Copilot in combinatie met Tanium’s real-time zichtbaarheid en controle over het gehele IT-landschap enorme waarde kan leveren aan onze gezamenlijke klanten. We kijken uit naar deze nieuwe fase in ons al jaren succesvolle samenwerking met Microsoft om cutting-edge beveiligingsoplossingen te leveren aan organisaties – met snelheid en op schaal.”

Security Copilot is het eerste AI-aangedreven beveiligingsproduct dat security professionals nog beter in staat stelt om snel op bedreigingen te reageren. Dit is onder andere mogelijk doordat zij signalen in realtime kunnen verwerken. Ook kunnen zij de blootstelling van hun infrastructuur aan risico’s binnen enkele minuten beoordelen. Security Copilot combineert een geavanceerd groot taalmodel (LLM) met een beveiligingsspecifiek model dat wordt gevoed door Microsoft’s unieke informatie over bedreigingen vanuit de hele wereld en meer dan 65 biljoen dagelijkse signalen.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This