Aerospacelab zet samenwerking met Dell Technologies voort in het kader van uitbreiding en optimalisatie van zijn digitale aanpak

17 november 2023

De globale satellietfabrikant Aerospacelab begint aan een nieuw jaar van samenwerking met Dell Technologies in het kader van de transformatie van zijn IT-infrastructuur. Aerospacelab is een snelgroeiend bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, bouwen en besturen van kleine satellietsystemen. Het bedrijf heeft plannen om de op twee na grootste satellietfabriek ter wereld te bouwen. Het rekent hiervoor op een hybride cloudplatform dat de kritieke data en applicaties van de faciliteit moet helpen beheren en beveiligen.

Aerospacelab, opgericht in 2018, maakt veelzijdige satellietplatformen waarmee het bedrijf internationale stakeholders voorziet van de technische mogelijkheden om subsystemen en kleine satellieten te bouwen die meerdere payloads kunnen dragen, waaronder Signal Intelligence, VHR en Multispectral, om er een paar te noemen. In iets meer dan vijf jaar is het bedrijf aanzienlijk gegroeid. Vandaag telt het bijna 250 medewerkers en wereldwijd heeft het kantoren in vier landen (België, Frankrijk, Zwitserland en de Verenigde Staten). In de huidige Belgische productiefaciliteit kan het bedrijf tot 24 satellieten per jaar bouwen op basis van één ploegendienst, met een capaciteit om tot 50 satellieten te gaan. Dankzij de plannen voor een megafabriek zal Aerospacelab in staat zijn om tot 500 ruimtevaarttuigen per jaar te produceren. Daardoor zal het ook een aanzienlijk aantal jobs genereren.

Sinds de begindagen heeft Aerospacelab getoond dat het een wendbaar, flexibel en schaalbaar bedrijf is. Die visie sloeg ook aan bij de IT-afdeling die besloot om de efficiëntie te verhogen en sneller te werken met behulp van geautomatiseerde infrastructuur. Als een NewSpace-bedrijf zijn betrouwbare en veilige servers cruciaal om grote hoeveelheden data te beheren, en de capaciteit en prestaties indien nodig op te schalen. Voor de behoefte aan toegankelijke opslag en beveiliging heeft Aerospacelab er in 2022 voor gekozen om Dell PowerEdge R7515 te implementeren. De PowerEdge R7515 is gebouwd op een schaalbare systeemarchitectuur en levert baanbrekende prestaties, innovatie en dichtheid voor zowel traditionele als opkomende workloads. Deze servers passen het best bij het platform van Aerospacelab omdat ze een cyberbestendige architectuur bieden die beveiliging in elke fase integreert, van ontwerp tot buitengebruikstelling.

De op maat gemaakte infrastructuur voor Aerospacelab omvat ook de implementatie van een hybride cloud met Dell vSAN Ready Nodes. Dit biedt snelle toegang tot een op VMware gebaseerde hybride cloud. Deze Nodes zijn vooraf getest en gevalideerd met VMware computing-, storage- en netwerkvirtualisatie voor een snelle time-to-value. Ze worden beheerd via het vertrouwde, uitgebreide VMware cloud management, zonder zware investeringen of planning.

Benjamin Colart, Head of Infrastructure & Security bij Aerospacelab: “Met dank aan de expertise van Dell Technologies hebben we een veilige en krachtige IT-infrastructuur kunnen implementeren die gemakkelijk kan worden uitgebreid. Dell Technologies heeft ons geholpen om ons voormalige legacy-systeem om te zetten in een betrouwbare infrastructuur. Hun oplossing stelde ons in staat om doordachte IT-keuzes te maken en garandeert dat onze infrastructuur beantwoordt aan onze huidige en toekomstige behoeften. We zijn dankbaar voor hun begeleiding en ondersteuning bij onze IT-transformatie.”

Koen Segers, Managing Director BeLux bij Dell Technologies: “Aerospacelab wilde zijn bedrijfsactiviteiten opschalen en daarbij was het belangrijk om de juiste technologievendoren te kiezen. Het is essentieel om innovatie te ondersteunen, en het geavanceerde portfolio van producten en oplossingen van Dell helpt organisaties om hun doelen te bereiken. Onze schaalbare IT-oplossingen bieden een betrouwbare en veilige IT-infrastructuur die meegroeit met de klant en tegelijkertijd helpt om de kosten onder controle te houden.”

Dell Technologies voorziet Aerospacelab niet alleen van een veilige en betrouwbare IT-infrastructuur, maar ook van hardware zoals laptops, monitoren, toetsenborden, muizen en het volledige assortiment IT-randapparatuur. Op die manier ondersteunt Dell Technologies de uitgebreide IT-vereisten van het bedrijf.

redactie@belgiumcloud

redactie@belgiumcloud

Persberichten, blogs en andere content kunt u mailen naar robbert@belgiumcloud.com

Pin It on Pinterest

Share This